Jørgen Strand Larsen gleder seg til litt ferie. Foto: Thomas Johannessen, Fotballnerd.no

Jørgen Strand Larsen fikk ikke med seg toppoppgjøret mot Ajax. Han sliter med en ankelskade i høyrefoten.

-Jeg har tatt MR og det er leddbånd i ankelen som er halvveis avrevet og strukket på baksiden. Det er heldigvis ikke en alvorlig skade, sier Strand Larsen til Fotballnerd.no.

Øker belastningen fra mandag
Skaden oppstod i kampen forrige helg mot Fortuna Sittard.

-Det skjedde rett før pause. Jeg ble sittende fast i gresset mellom beina til forsvarsspilleren deres. Ble sittende fast i gresset med foten, sier Strand Larsen.

Han er ikke helt sikker på når han er tilbake for fullt i spill igjen.

-Det er vanskelig å si. Jeg har prøvd ikke å belaste foten så mye og har kjørt noen sykkeløkter, sier Strand Larsen.

Belastningen på foten økes allerede mandag.

-Jeg skal ha mer belastning på foten med løping og en rolig oppstart. Håper å være tilbake allerede neste helg, sier Strand Larsen.

Tapte mot Ajax
Uten spissen på banen tapte Groningen 1-3 på bortebane mot serieleder Ajax.

-Det var kjipt siden vi slapp inn mål allerede etter fem minutters spill. Det er vanskelig borte mot Ajax når du må score mål så tidlig. Hadde vi holdt nullen til 30-40 minutters spill hadde det vært OK. Det var en jevn andreomgang, sier Strand Larsen.

Ryan Gravenberch, Sebastian Haller og Dusan Tadic scoret målene for Ajax. Ahmed El Messaoudi scoret for Groningen.

Fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som elsker fotball