Frankfurt kjempet seg til seier mot overmakten

136
Eintracht Frankfurt forlenger med sin sportsdirektør. Foto: Wikimedia

Frankfurt hadde alt å tape på å tape mot Dortmund, men hadde også alt å vinne på å vinne mot Dortmund. De lå på nedrykksstreken før runden begynte, og før den avgjørende kampen borte mot Bremen, måtte laget få med seg noe fra lørdagens kamp mot de gule på andreplassen. Og allerede før kampen begynte så det vanskelig ut for Frankfurt. Seferovic og Zambrano måtte holde seg på tribunen av ulike årsaker.

Det var et Frankfurt-lag i hundre ut fra start vi fikk se. Hjemmelaget kommer til flere gode sjanser, men Bürki får avverget mesterlig.

Men det tar ikke lang tid før Bürki på kapitulere. Et innlegg inn i feltet finner veien til Aigner, som må tilbake for å heade den, det går såpass bra at ballen suser inn i det lengste hjørnet. Bürki slenger seg etter, men når ikke frem. Dermed tar Frankfurt den viktige ledelsen mot Dortmund etter 15 minutter.

På dette tidspunktet er Stuttgart også i ledelsen, mens Bremen holder Köln til 0-0, men Frankfurt er dog foran, på trygg plass, grunnet målforskjell.

Etter scoringen tar Dortmund over banespillet, holder mye i ball, men de helt store sjansene utelates.

Før like før pause. Hummels header ballen og bortefansen tror det står 1-1, men på sidelinjen står det en dommer og vinker med et flagg. Utrolig nok dømmes det offside, selv om det aldri var noen Dortmundspiller på feil side. Bortelaget snytes dermed for utlikning til pause.

Kampen fortsetter i samme tempo i andreomgang. Dortmund har kontroll, men skaper uvanlig få avslutninger.

Kun 2-3 store sjanser skapes i løpet av andreomgangen. Først ut er Hummels som header i krysstangen, Frankfurt slipper med skrekken, da det uansett blåses for frispark. Dernest er det Mkhitaryan som får et par-tre sjanser. Først reddes skuddet hans av Frankfurts finske keeper, og et par minutter etterpå er det fullstendig kaos i Frankfurts 16-meter, men hjemmelaget hiver seg inn i duellene og får blokkert. Og sist, helt på slutten header armeneren like over og ballen lander oppå nettaket.

Frankfurt kjemper som løver og rir av stormen og tar tre svært viktige poeng. De kan i teorien rykke ned, og Stuttgart-seier mot Wolfsburg borte, samt at de selv taper mot Bremen neste runde, kan sende de ned på målforskjell. Nevnte kamp mot Bremen blir en av flere godbiter i siste serierunde, for den nøytrale. For de involverte er det bare å spare på neglene i en ukes tid.