Frankrike videre til 8.-delsfinale

415

Etter nok en overbevisende kamp mot Albania, er Frankrike videre til 8.-delsfinale.

Albania kunne med seier i dag få 3 poeng, noe som tilsvarer en 3.plass i gruppe A. Motstanderen var ingen andre enn Frankrike, kanskje den største favoritten til å vinne EM. Frankrike viste gode tegn mot Romania, men de slet med å score mål. Flere mente Griezmann var fraværende mot Romania og den franske treneren valgte å bytte Griezmann med Coman i dagens kamp.

Første omgang ble styrt av Frankrike. Vertsnasjonen skapte få sjanser, men noen høydepunkter var det. Coman vartet opp med flere spektakulære finter, men både han og resten av det franske manskapet manglet den siste delen. Lagene gikk til pause med stillingen 0-0.

Andre omgangen var full av fyverkeri. Bare 2 minutter etter hvilen er Coman nærme å heade ballen inn, men ballen går like utenfor.

Frankrike hadde dominert hele kampen, men Albania hadde mer inne. De utnytter en overgangsmulighet og den albanske spissen skyter. Ballen går innom Sagna og i stolpen på det franske målet. Der kunne det fort ha vært 1-0 til Albania, men franskmennene slipper unna.

Vertsnasjonen presser på og Giroud er nære i 67. minutt. Coman legger inn og den franske spissen henger høyt og nikker ballen. Ballen går like utenfor og Giroud fortviler. Ikke mange minutter etter blir Griezmann byttet inn med Comann og det skulle vise seg å være et smart bytte.

Fordi, 2 minutter før fulltid, legger Rami inn. Ballen har en god retning og ender opp hos Griezmann. Den franske angrepsspilleren utnytter sjansen og header ballen inn i mål. Det Giroud ikke klarte gjennom en hel kamp, får Griezmann til på litt over 10 minutter.

Albania kriget om å få en utligning, men kommer aldri så langt. Franskmennene utnytter et svakt albansk forsvar og på overtid kontrer de for fult. Ballen ender opp hos Payet, som lurer av seg 2 spillere og sender ballen i det lengste hjørnet.

Frankerike vinner kampen fortjent og har dannet et godt grunnlag for resten av turneringen.

Albania kan klare å komme videre, men må komme på en eventuell 3. plass. Det albanske laget imponerer nok en gang, med gode kontringsmuligheter og et solid forsvar.