Fransk storklubb risikerer to års utestengelse fra europacupspill

382

Den franske fotballklubben Olympique Lyonnais kan bli utelatt i to år fra europeisk fotball hvis UEFA finner ut at klubben er skyldig.

Den franske fotballklubben Lyon kan se frem til to sesonger uten europeisk fotball. Det vil bli en realitet hvis det europeiske fotballforbundet (UEFA) den 31. mai anslår at Lyon er skyldig i anklager som blant annet omfatter supporterbråk og rasistisk adferd hos tilskuere. Det skriver AFP.

Årsaken skal være at UEFA mandag opprettet sak i mot Lyon i kjølvannet av klubbens åttedelsfinale-kampen mot russiske CSKA Moskva den 15.mars. Hvor det var mye uro utenfor Lyon sin hjemmebane, hvor årets Europa League finale skal spilles. Ifølge den franske politiet skal åtte politimenn ha blitt skadet, hvor det var mellom 100 og 150 fotballsupportere/hooligans supportere som skal ha vært involvert i slagsmål.

Fortsetter under bildet

Urolighetene skal ha fortsatte inne på tribunen, og UEFA har opprettet sak mot klubben for flere av situasjonene som skjedde i løpet av kampdagen. Tre personer ble arrestert i forbindelse med urolighetene, og det skal også ha blitt funnet nazistiske symboler på tribunene, hvor flere supportere sendte nazistiske hilsener.

- Annonse -

CSKA Moskva vant kampen 3-2 og er fortsatt med i turneringen. Lyon vil automatisk bli utestengt i to år hvis UEFA vet klubben er skyldig fordi Lyon allerede har en straff som henger over hodet, som vil bli utløst av en annen episode.

Forrige episoden var også i enn EL-kamp

Den forrige episoden fant sted i kvartfinalen i samme turnering i april 2017 da Lyon spilte hjemme mot Tyrkiske Besiktas. Det var et kollisjon mellom fans både utenfor og inne i stadion, hvor flere Lyon-supportere kom inn på banen og kampen måtte stoppes etter bare 45 minutter.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -