Gamsten tilbake i TIL – Vil bidra i en ung spillergruppe

149

Gamsten tilbake i TIL – Vil bidra i en ung spillergruppe


Morten Gamst Pedersen kom til Tromsø i 1999 for første gang. Nå er den etterhvert rutinerte finnmarkingen tilbake hvor det hele startet.

34-åringen forlot Tromsø og TIL til fordel for Blackburn tilbake i 2004. En ung Gamst Pedersen sikret Tromsø rundt 30 millioner i klubbkassa da han dro til balløya den gangen.

Med nesten 300 kamper for Blackburn har han en stor koffert erfaring med seg på lasset tilbake til Tromsø. Nå, 12 år etter at han forlot klubben sist gang, ønsker «Gamsten» å hjelpe andre unge spillere opp og frem.

– Jeg vil bidra både på og utenfor banen. Jeg har vært ung jeg også, og jeg var veldig glad i å spørre. Unge spillere tør ikke alltid å spørre trenerne like mye hele tida, så er jeg her til å bidra med slike ting for eksempel, sa han på dagens pressekonferanse på Alfheim.

- Annonse -

 

Håper å bidra mest mulig

Med sine 34 år er det ikke sikkert han vil evne å spille samtlige kamper denne sesongen. Han gikk mye skadet i Rosenborg forrige sesong, og det skal ikke kjøres for hardt i starten da han trenger litt tid på å bygge seg opp fysisk.

– Men jeg vil være klar når vi sparker i gang serien i Mars, forteller han.

I TIL er Gamst Pedersen aktuell både som kantspiller og som sentral midtbanespiller. Det er primært som kantspiller de fleste kjenner Gamsten som, men han har spilt mye sentralt også i karrièren.

– Nei, jeg kan spille begge posisjoner. Det er to posisjoner jeg bekler. Jeg har spilt mye kant, men jeg har også spilt mye sentralt, under Sam (Allardyce, i Blackburn) f.eks.

Hovedtrener Bård Flovik er også klar på at Gamst skal forsterke det offensive på Alfheim.

– Han skal forsterke oss offensivt. Han kan bidra med mye mål-poeng både i åpent spill og på dødball.

Gamst Pedersen har først og fremst en målsetning om mest mulig spilletid denne sesongen. Det ble ikke mange kampene for Rosenborg forrige sesong og en spillesugen veteran er lysten på et cup-gull denne sesongen.

– Jeg tror ikke vi vinner serien, men cupen er en gulrot i Norge. Det hadde vært veldig artig å gått hele veien der, fortalte han.

Ingen topplønn

Gamst Pedersen skal ikke ligge i toppsjiktet på lønn i TIL, slik det først ble rapportert i dag tidlig når overgangen ble offisiell.

– Morten har takket ja til en kontrakt som ikke er i toppsjiktet (på lønn) i vår klubb, sier Svein Morten Johansen, sportssjef i TIL.

Det skal også være eksterne aktører som dekker mesteparten av lønnen.

– Kommer ikke hit på grunn av penger eller noe sånt, jeg kommer for å spille fotball. Det har ikke vært noe forhandlinger opp og ned, det var ett tilbud og det godtok jeg, sa Gamst Pedersen selv.

Gamst Pedersen har fått trøyenummer 7 i sitt Tromsø-comeback.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -