Garderoben vil få Sampaoli sparket

492

Argentina risikerer å ryke ut av VM allerede, men Jorge Sampaoli kan reise hjem enda tidligere.
Ryktet går at spillerne vil at treneren får sparken så snart som mulig.

Etter det ydmykende tapet mot Kroatia var Sergio Agüero veldig direkte i sin tolkning til Sampaolis kritikker mot laget.
“Han kan si hva han vil…” var svaret til trenerens mening at spillerne ikke hadde adaptert til taktikken og at prosjektet var en fiasko.
Ifølge andre kilder foregikk ikke noen teknisk møte mellom partene på hotellet etter kampen. Litt merkelig under slike kompliserte omstendigheter.

Et landslag uten leder

Sampaoli har aldri gitt laget et identitet, verken taktisk eller teknisk. 13 forskjellige lagoppstyillinger i like mange kamper, med 89 spillere tatt ut.
Lanzini og Romero er jo skadet men disse er svake unnskyldninger for en trener som ikke har funnet noen faste punkter i sitt prosjekt. Bortsett fra “gi ballen til Messi”, som ikke fungerer når lagkameratene vandrer på banen uten en klar spilleplan.
Argentina har spilt dårlig, usammenhengende fotball med en del spillere som ikke holder lagets tradisjonelle og typiske nivå. Når stjernene finnes eller leverer ikke, burde en god trener kompensere med en solid taktikk…

En dypere og bredere krise

Mange argentinske legender har vel tatt tapet veldig tungt. Sampaoli er derimot ikke sett selv som situasjonens eneste eller den største synder.
1978-verdensmester Mario Kempes mener kampen var “en skammelig forestilling” som forbundet må ta ansvar for.
“La oss si det som det er: 8 landslagssjef i 10 år betyr vi har et strukturelt problem og vi må bygge alt opp fra grunnen”

- Annonse -

Sampaoli kan vel få sparken, og det ville ikke være helt ufortjent, men det er også klart at sjefen nummer 9 skal knapt være i stand til å snu en langvarig negativ trend.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -