VM-Magasinet, dag 8

163

Med Frankrike og Kroatia har to lag til kvalifisert seg til åttendedelsfinalen. Argentina er i trøbbel etter å ha blitt ydmyket av Kroatia. Danmark og Island har fortsatt alle muligheter til avansement.

Etter kampen mot Australia har Danmark fire poeng. Eriksen sendte danskene i ledelse, men før pausen utlignet Jedinak da Australia fikk en straffe på grunn av hands. Akkurat som mot Peru var det på nytt Yussuf Poulsen som forårsaket straffen. Australia var klart best etter pausen, men klarte ikke å få ballen i mål. Dermed har «Socceroos» kun ett poeng, og ligger tre poeng bak Danmark.

Mens Australia fortsatt har sjanser til å komme seg videre, er Peru ute av VM. Laget fra Sør-Amerika tapte 1-0 mot Frankrike som leder gruppen med seks poeng og allerede er kvalifisert til åttendedelsfinalen. Kylian Mbappé avgjorde kampen ti minutter før pausen, og er nå Frankrikes yngste målscorer i en stor turnering noensinne. Etter ledelsen var Frankrike først og fremst ute etter å sikre seieren, og Peru kom kun til noen få langskuddmuligheter. Den beste sjansen hadde Aquino som traff tverrliggeren fra 25 meter.

I dagens siste kamp ble Argentina ydmyket av Kroatia. Caballero innledet tapet ved en stor tabbe, da han serverte ballen til Rebic. Kroatias andre scoring var et fint langskudd av Modric, og på overtid økte Rakitic til 3-0 etter en kontring. Kroatia seier mot et svakt argentinsk lag var fortjent. Argentina har kun ett poeng og dårlig målforskjell, mens Kroatia med seks poeng allerede har kommet seg videre fra gruppen.

Ikke bare i Argentina, men også i Marokko er stemningen dårlig, etter at laget røyk ut av VM. Nordin Amrabat anklaget dommer Mark Geiger etter kampen mot Portugal (0-1). Amerikaneren skal, ifølge Amrabat, ha spurt Pepe etter hans drakt i pausen. Dette skal Pepe ha fortalt Amrabat etter kampen. Både Geiger og FIFA har tilbakevist beskyldningene, og fotballforbundet mener dommerens oppførsel er «profesjonell og eksemplarisk».

Dagens kamper

Brasil – Costa Rica

Brasil har spilt 1-1 mot Sveits i første kamp, og trenger en seier. Søramerikanerne er storfavoritter mot Costa Rica, men debatten i Brasil har de siste dagene vært preget av Neymar. Først og fremst hans individualisme har vært et tema i brasilianske medier. Costa Rica, på sin side, trenger også poeng og helst seier, etter 0-1-tapet mot Serbia i den første kampen. Ved tap mot Brasil er Costa Rica ute av VM. Kampen vises på NRK1 kl. 14:00.

Nigeria – Island

Etter Argentinas tap mot Kroatia er kampen en stor sjanse for begge lag å foreløpig ta andre plassen i gruppa. Nigeria har tapt sin første kamp 0-2 mot Kroatia, og trenger tre poeng. Ved tap er Nigeria ute av turneringen. Island spilte 1-1 mot Argentina, og ved en seier ligger laget tre poeng foran Argentina. Kampen vises på NRK1 kl. 17:00.

Serbia – Sveits

Begge lag har skapt seg en god posisjon i de første kampene: Sveits gjennom poenget mot Brasil, og Serbia gjennom seieren mot Costa Rica. For begge gjelder det å forbedre posisjonen ytterligere. Til tross for seieren mot Costa Rica ligger presset på Serbia, ettersom Brasil venter i den siste kampen. Sveits er favoritt, men Serbia er ikke uten sjanse. Kampen vises på TV2 kl. 20:00.