Kroatia ydmyker Argentina og avanserer

148

Marerittet fortsetter og verdenscupen kan være allerede over. Argentina går på et stygt tap mot Kroatia og nå ligger på bunn av Gruppe D med bare 1 poeng etter to horrible kamper.

Uten den islandske bussen parkert foran mål var argentinene forventet å spille god fotball. Det skjedde det ikke og det var Kroatia som var desidert best i kampen.

Den første omgangen er vel ganske jevn og Messi faktisk lager en halvsjanse til en kamerat men skuddet blir blokkert.
Kroatene behandler ballen mye bedre og det er bare tilfeldig at Mandzukic ikke treffer målet på en stupende heading.

Grov keepertabbe knuser moralen, Kroatia er nådeløse

Etter pausen blir det katastrofe igjen. Denne gang blir Caballero syndebukken. Akkurat som mot Island roterer han bort en enkel tilbakepasning og gir ballen til Rebic som stilig avslutter på volley.
Argentinas reaksjon er ganske tam. Igjen en brukbar sjanse rett foran mål som blir reddet av forsvaret.
Messi forsvinner fra kampen igjen mens den andre tieren avgjør kampen med en velplassert langskudd. Symbolsk nok at Modric leder sine til en overbevisende seier i Leos ørtende mørke natt med landslaget.
Sanpaoli prøver å bytte noe og noen uten å utføre mye mer enn to halvsjanser som ikke bekymrer Subasic. Kroatias tredje scoring illustrerer Argentinas hele kamp (og VM hittil). De utnytter ikke en corner og motstanderne kontrer tre-mot-to og punkterer kampen med Rakitic som kan sette ballen i det tomme buret.

- Annonse -

Tidenes svakeste?

To liknende prestasjoner av Argentina. Greie første omganger da de ikke skapte allverden og en negativ episode i andre omgangene som ødela lagets allerede vaklende selvtillit.

Taktisk sett er 2018 Argentina en av de svakeste utgaver noensinne: Caballero er uegnet til toppfotball og forsvaret har ikke imponert heller.
Skuffelsen er likevel hvor tamme og ineffektive de såkalte stjernene har vært.
Messi er selvsagt den ideelle syndebukken og med gode grunner. Landets forventninger har vært til byrde for ham og han har ofte virket som en helt annerledes spiller enn den alle kjenner fra Barcelona.
Det er likevel uærlig å isolere ham som den eneste som har prestert langt unna standard.
Hele laget mangler rett og slett driv. Individuelle egenskaper har forsvunnet i en elendig, nesten vilkårlig, spillestil som går ingen steder. Det dreier seg ikke engang om ’gi ballen til Messi og håp han kommer opp med noe’ lenger… Ingen vet hva man skal gjøre og spillerne bare småløper rundt, som amatørene i sin aller første kamp sammen.

Sjakkmatt

Kroatia fortjener derimot ros for en ny sterk prestasjon. Modric og hele midtbane var dominerende og de trengte ikke å bruke materialet fra øverste hylle til å rundspille Argentina.
Klasse- og innsatsforskjell var nesten ikke til å tro. Med litt mer presisjon kunne de ha scoret flere og det ikke ville ha vært en skandale.
Nå at plassen i åttendedelsfinalen er i boks, må sjefen Dalic holde spillerne jordnære for hovmod og selvsikkerhet kan fort bli Kratias tøffeste motstandere.

Nikola Kalinic tilsynelatende nektet å ble byttet inn på tampen mot Nigeria pga en gammel ryggeskade og er ute. Ante Rebic fikk en smell i kveld. Troppen i angrep er litt tynn men midtbane har nok kvalitet til å overta ansvaret for noen mål.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -