Gruppe C: Frankrike klar for sluttspillet, etter scoring av Mbappé

157

Frankrike er klar for åttedelsfinale etter scoring av Kylian Mbappé, som skrev historie i kampen.

Frankrike vant 1-0 over Peru, noe som betyr at «Les Blues,» er sikret videre avansement i dette mesterskapet. Peru var helt avhengig av å ta poeng, etter tapet mot Danmark i forrige uke. Men det ble en knalltøff oppgave for Peruanerne i dag mot Frankrike.

Starten på kampen var daukjøtt, det var fra begge lag. Før kvarteret var spilt hadde både Pogba, Varane og Griezmann presentert seg med brukbare avslutninger. Like etter våkne de Franske-stjernen, noen minutter senere spilte Pogba fri Oliver Giroud. Den høy vokste spissen fikk sendt avslutningen på mål, før Mbappé fikk en enkel jobb å sette ballen i mål for Frankrike. Etter det var det lite Peru hadde å stille opp med. Lagene gikk til pause på 1-0 til «Les Blues»,

Inn mot andre omgangen var Peru nødt til å ta noen grep. Det fikk vi også, Jefferson Farfán og Ánderson Santamaría fikk muligheten i den andre omgangen. Det var nesten peruanerne fikke n kanon start på den andre omgangen, når Pedro Aquino banket ballen i stolpen i det 50 minuttet. Sør-Amerikanerne hang godt med i andre omgangen. Men slet virkelig med å komme til de store sjansene.

Seieren var også en god hjelp for våre danske venner. Som fortsatt kan vinne gruppen om de slår Frankrike i den siste kampene. Peru har ikke mulighetene for videre avansement, de har kun æren å spille for i den siste kampene.