VM 2018: VM-Magasinet, dag 7

163

Vi er ferdig med dag syv av VM, i fotball fra Russland. I går ble andre runde i både A og B, gruppen spilt ferdig.

I går spilte Uruguay, Marokko, Portugal, Saudi-Arabia, Iran og Spania, sine kamper. Hvor alle kampene var ekstremt tett og jevnspilt. Portugal vant 1-0 over Marokko, etterscoring av Cristiano Ronaldo, som fortsetter å scorer mål i dette mesterskapet.  Uruguay vant også 1-0 over Saudi-Arabia, etter scoring av Luis Suarez.

I kveldens siste kamp var det jevnspilt mellom stjernegalleriet fra Spania og Iran, hvor Diego Costa ble den store helten, med sin 1-0 scoring. Cristiano Ronaldo er på gode vei til å bli VMs toppscorer, i går scoret han sitt fjerde på to kamper.

Uruguay – Marokko (1-0)

Portugal vinner 1-0 uten å overbevise og nærmer seg utslagsrundene. For Marokko triller tårene for de kan allerede tenke på hjemreisen. Avgjørelsen kom etter fire minutter da Ronaldo fikk boltreplass i boksen. Marokko styrte mye av kampen etter det og hadde absolutt sjanser nok, men mangler de som kan sette ballen i garnet. Portugal på sin side gjør akkurat det de må, verken mer eller mindre og de står nå med fire poeng etter to kamper.

Uruguay – Saudi-Arabia (1-0)

Uriguay vinner 1-0 over Saudi-Arabia. Luis Suárez ble matchvinner i sin 100. landskamp for Uruguay, som gjør jobben og tar tre nye poeng i gruppe A, men ikke noe mer. Saudi-Arabia styrte i lange perioder spillet, men araberne slet med å skape store målsjanser. Da var det flere muligheter for Cavani og Suárez, men det ble med den ene målet. Dermed topper Uruguay gruppa sammen med Russland, og siste kamp blir en ren finale om å vinne gruppa. Russland klarer seg med uavgjort, Uruguay må vinne.

Iran – Portugal (0-1)

Spania vinner 0-1 over Iran, det uten å imponere noe voldsomt.  Iranerne rystet stjernegalleriet fra Spania. Iran forsvarte seg mesterlig før pause, og de slapp ikke til en eneste sjanse mot et Spania-lag som styrte alt av banespillet. Etter hvilen skrudde Spania opp tempoet, og etter 54 minutters spill skulle de gå opp i ledelsen.

En klarering fra Rezaeian gikk rett i kneet til en heldig Costa før ballen spratt inn i nettet bak en utspilt Beiranvand. Iran hevet seg etter dette, og etter 64 minutters spill tok det fullstendig av da Ezatolahi banket ballen i mål bak de Gea, men han ble avvinket for offside. Begge lagene hadde gode muligheter etter dette, men det var Iran som var nærmest. Taremi steg til værs, men fra fem meters hold headet han over målet til de Gea. Dermed ender det til slutt 1-0 til Spania, og de tar tre livsviktige poeng uten å imponere.

Dagens kamper:

Danmark – Australia

Ett poeng er trolig godt nok for dansk avansement når våre gode naboer i sør torsdag møter Australia i Samara. Men Åge Hareides menn, vil nok sikre seg tre poeng, slik at de kan vinne gruppen med seier over Frankrike. Danskene var ikke helt seg selv i kampen mot Peru. Hvor Peru brente flere målsjanser i tillegg til et straffespark like før pause. Målet til Danmark var uansett av det flotte slaget, der Yussuf Paulsen ble den store helten.

Frankrike – Peru

Frankrike imponerte ingen med sitt spill mot Australia, i deres åpningskamp. Mens Peru var strålende mot Danmark.  Hvor Peruanerne brente flere sjanser mot Danmark.  Hvor dem klart var det beste laget. Frankrike måtte slite mot Australia, og fikk god hjelp av VAR, og mållinje teknologien. Det er duket for en spennende oppgjør i kampen mellom Frankrike og Peru i Ekaterinburg Arena.

Argentina – Kroatia

Dagens siste kamp spilles i Nizhny Novgorod Stadium. Hvor Argentina møter Kroatia. De to forhåndsfavorittene i gruppe D møtes til dyst i kveld, og Argentina og Messi har kniven på strupen etter kun uavgjort mot Island. Kroatia på sin side er i rute med sin seier over Nigeria i den første runden. Om Kroatia får med seg et resultat her i kveld er de så og si videre i gruppa, mens Argentina nærmest er avhengig av seier for å føle seg litt komfortable igjen. Det hersker liten tvil om at Argentina har det beste laget på papiret, men selvtillit skal aldri undervurderes i dette vakre spillet.