VM 2018: VM-Magasinet, dag 6

175

Vi har avsluttet første runde av gruppespillet, samtidig som andre runde av gruppespillet startet med Russland – Egypt

Da er dag seks av Verdensmesterskapet i fotball fra Russland over. Alle lagene har spilt ferdig første runde av gruppespillet. Mens vi har startet på andre runde av gruppespillet i VM. Det har vært litt av en start på VM i Russland. Hvor ingen av de antatt største favorittene har imponert nevneverdig. Spania klarte uavgjort 3-3 mot, Portugal i den som har vært VMs beste kamp så langt.  Frankrike var skuffende dårlig mot Australia, hvor dem var heldig, men vant til slutt 2-1.

Argentina med VMs beste angrepsrekke klarte bare uavgjort mot Island. Tyskland gikk på en kraftig smell mot Mexico. Både Sverige og Danmark vant sine respektive kamper i åpningsrunden. Vi kan vel si det sånn at åpningsrunden i VM, har vært spinnvill og vi kan håpe det blir like morsomt. Men samtidig må favorittene begynne og innfri forventningene fra deres land.

Colombia – Japan

Den første kampen ble spilt mellom Colombia og Japan. På forhånd var det en kamp som Sør-Amerikanerne enkelt, skulle ta seg av. Men det ble ikke helt slikt, etter tre minutter ble Colombia redusert til ti-spillere. Allerede etter fire minutter sendte Kagawa Japan i ledelsen på straffe. Sanchez fikk rødt kort i samme situasjon. Alt virket ganske blytungt for Colombia, men rett før pause utliknet Quintero på et lurt frispark. Etter hvilen var det imildertid Japan for alle penga mot Colombia med ti spillere. Et kvarter før slutt ble Osako matchvinner med et bra hodestøt.

Polen Senegal

Polen ble fra løpt av Senegal i alle vinkler. Senegal gikk til pause med en 1-0 ledelse etter et skudd fra Idrissa Gana skiftet retning da det traff en motspiller og dermed satte Wojciech Szczesny ut av spill.

I andre omgang ble det mer underholdning. Et kvarter etter pause doblet Senegal ledelsen da Mbaye Niang utnyttet en svak pasning bakover på banen fra Grzegorz Krychowiak og satte ballen i åpent mål. Like før slutt gjorde Krychowiak opp for feilen da han reduserte med en flott heading, men flere mål ble det ikke.

Russland – Egypt

Russland – Egypt startet i går på andre runde av gruppespillet. I en kamp hvor russerne hadde en ny oppvisning. Før VM var de nederlagstippet av samtlige eksperter. Nå er de på god vei til å skape fotballfeber hjemmet i Russland. Tirsdag overkjørte dem Egypt. Mohamed Salah var tilbake og startet kampen for Egypt, det uten at han fikk til noe nevneverdig ut av seg.

Det blir en solid 3-1 seier for Russland over Egypt. Russland viste god angrepsfotball, og la på til både 2-0 og 3-0 før Egypt svarte på en Salah-straffe. Russerne er dermed så godt som klare for åttedelsfinale, og det er alltid positivt for et mesterskap at vertslandet gjør det bra.

Nyheter fra VM

Neymar skal ha tråkket over på Brasils trening i går. Stjernespilleren hinket av banen, og er tvilsomt om han blir klar til kampen mot Costa Rica. FIFA skal se på hvor vit Mexicanske supportere, skal ha kommet med «homohets,» under VM-kampen mot Tyskland søndag, det melder NRK.no. Som vi skrev på vår nettside i går skal det ha pågått krisemøtet i den tyske VM-leieren i går.  Mexicos Rafael Marquez skal være mistenkt for hvitvasking av penger i USA.

Kampene i dag

Portugal – Marokko

Dagens første kamp på dag syv av Verdensmesterskapet i fotball, starter med Portugal – Marokko. Cristiano Ronaldo var helt outstanding mot Spania i åpningsrunden som endte 3-3. Marokko gikk på et meget skuffende tap i den første kampen helt i sluttminuttene mot det som før VM ble sett på som det svakeste laget i gruppen Iran. Seier vil være godt nok for Portugal, for å ta seg videre fra gruppespillet. Landene har møttes en gang tidligere i VM, det var tilbake i 1986. Da vant Marokko 3-1 og det er Portugal sitt eneste tap mot Afrikans motstand i VM.

Målene fra de første kampene sørget faktisk for at både Ronaldo og Bouhaddeouz havnet i historiebøkene. Ronaldo ble den fjerde til å score i fire forskjellige VM. Dermed er han i selskap med Pele, Uwe Seeler og Miroslav Klose. Bouhaddeouz på sin side ble den tredje innbytteren i VM-historien som scoret selvmål. De to andre er Laszlo Djaika (For Ungarn i 1986) og Petit (For Portugal i 2006). Ikke like god stemning hos Marokko som gikk på en real smell i den første kampen. 0-1 mot Iran etter et selvmål av Aziz Bouhaddeouz fem minutter på overtid har vært tungt å svelge. Det gjør at Marokko er avhengige av poeng her, og aller helst skal de ta alle tre, om drømmen om utsalgsrunder skal leve.

Uruguay – Saudi-Arabia

Den siste kampen i andre runde i Gruppe A, spilles mellom disse to. Her forventer alle at Uruguay, skal smadre Saudi-Arabia. Og ta seg videre i lag med Russland til en åttedelsfinale. Saudi-Arabia for en blytung oppgave mot Uruguay, som er ut etter å sikre seg en plass videre. Saudi-Arabia har ingen skader foran dagens kamp. Luis Suarez blir den sjette spilleren til å nå 100 landskamper for Uruguay, dersom han spiller kampen.

Saudi-Arabia tapte hele 5-0 i åpningskampen mot Russland. Uruguay vant 1-0 over Egypt. Det betyr at Uruguay er klare for 8-delsfinale sammen med Russland med seier her. Saudi-Arabia må på sin side vinne for å ha muligheter til avansement.

Iran – Spania

Kveldens kamp skal spilles på Kazan Arena. Arenaen har plass til drøyt 45 000 tilskuere, og det er uruguayanske Andres Cunha som skal blåse i gang oppgjøret når lagene står klare på hver sin halvdel.  Dagens verter må gjøre endringer i forsvaret sitt i kveldens kamp mot Spania, da Roozbeh Cheshmi er ute med en skade resten av mesterskapet. Sett bort i fra dette er troppen til Iran friskmeldt. Spania har ingen langvarige skader å tenke på for øyeblikket, men det er usikkert om Daniel Carvajal er klar for en startplass allerede nå.
Iran topper dermed gruppe B før den andre runden med 3 poeng. Portugal og Spania har 1 poeng hver, mens Marokko er nederst med 0 poeng. Dette kan fort bli en vinn eller forsvinn-kamp for Spania.
Spanias vanvittige åpningskamp mot Portugal endte til slutt 3-3, og den hadde en rekke høydepunkter underveis. Ronaldo satte inn det første målet før fem minutter var spilt, før Costa utlignet med en maktdemonstrasjon av et mål halvveis ut i den første omgangen. Ronaldo økte til 2-1 for Portugal etter en gedigen keepertabbe fra de Gea, før samme Costa utlignet på nytt etter en innøvd frispark-variant. Nacho sendte hele Spania til himmels med en suser av et mål, men minutter før slutt banket Ronaldo inn hattricket sitt med et nydelig frispark.
Irans første kamp i gruppespillet mot Marokko var høydramatisk helt til siste slutt. Det stod lenge 0-0, men på overtiden headet Marokkos Bouhaddouz ballen i eget nett. Da tok det naturligvis fullstendig av, og Iran feiret som om de hadde vunnet VM.