Uheldig tap mot Portugal sender Marokko ut av VM

296
Cristiano Ronaldo avgjorde kampen mot Marokko - og kom med en pinlig filming. Bilde: Дмитрий Садовников - soccer.ru, Wikimedia.

Marokkos dårlige avslutninger og sjansesløseri har sendt laget ut av VM. Cristiano Ronaldo scoret, og sikret Portugal seieren.

Kampens eneste scoring kom etter kun fire minutter. Etter et hjørnespark steg Ronaldo til værs, og headet ballen i målet.

– Han er som portvin. Han vet å raffinere sin kapasitet, å eldes på beste måte, fysisk, teknisk, strategisk. Han er konstant i utvikling, i motsetning til vanlige spillere. Han vil ikke gjøre det samme nå som han gjorde for fire år siden, og om tre-fire år vil han ikke gjøre det samme som han gjør i dag, sier Portugals trener Fernando Santos på pressekonferansen.

Etter scoringen var det likevel Marokko som tok styringen av kampen. Til tross for det hadde de bare én god mulighet før pausen, da Portugals keeper Patricio reddet Benatias heading. Portugal hadde muligheten til å øke ledelsen da Guede kunne avslutte fritt foran keeper Mohamedi, men ikke klarte å overliste ham.

- Annonse -

Etter pausen gav Marokkos gode spill og overlegenhet nordafrikanerne flere sjanser. Til tross for til dels framragende skuddposisjoner, klarte hverken Benatia (to ganger), Belhanda, eller Ziyech å få ballen i målet. I de fleste situasjonene klarte de marokkanske spillerne til og med ikke å få ballen på målet, kun én gang måtte Patricio vise sin klasse.

Portugal, derimot, prøvde å stå tett og dypt, og satset på overgangsmuligheter. Unntatt en stor bom av Ronaldo hadde den regjerende europamesteren likevel nesten ingen muligheter til å øke ledelsen. Portugal stod dog for omgangens negative høydepunkter, nemlig de pinlige filmingene til Ronaldo og Pepe.

Etter to 0-1-tap er Marokko det første laget som er ute av årets VM. Portugal har nå fire poeng, og alle muligheter til å komme seg til åttendedelsfinalen.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -