Gruppe A: Uruguay – Saudi-Arabia 1-0

216

Uruguay vant VM i 1930 og 1950. Hadde også en god turnering i Sør-Afrika i 2010. Saudi-Arabia har ingen tradisjoner å vise til så langt i VM.

Uruguay stiller med mange spillere på øverste hylle. Suarez, Cavani, Godin og Gimenez. Men har også spillere som Bentancur og Vecino som gir laget ekstra tyngde. Treneren, Oscar Tabarez har vært lagets trener i en årrekke, og hylles som en legende i hjemlandet.

Uruguay har færre innbyggere enn de nordiske landa, unntatt Island. Men i Uruguay er de veldig opptatt av topping av lag fra tidlig alder. Montevideo er den byen i verden med flest toppklubber i fotball. Filosofien bak «topping» av lag kan diskuteres i det uendelige, men mange små nasjoner har valgt tidlig topping, de beste spiller.

Saudi-Arabia mangler vel egentlig en egen fotballkultur. Henter trenere litt uten mål og mening, og forventer resultater veldig fort. Kanskje fordi fotballforbundet er styrt av pengesterke menn med dårlig tid.

Dagens kamp. Synes det er trist og kjedelig. Uruguay leder 1-0 til pause. Scoring av Suarez. I hans 100 kamp for landslaget. Saudi-Arabia virker bedre enn mot Russland.

- Annonse -

Problemet er jo at Saudi-Arabia ikke har noen plan. De ønsker å spille ball, men vet ikke helt hvor.

I 2. omgang er det like kjedelig, lavt tempo og bare å vente på sluttsignalet. Virker som Uruguay har en god plan for kampen. Kan ikke ha blitt veldig slitne. Det er viktig i VM. Neste kamp er viktigst. Hvis du ikke taper. Regner med laget fra La Plata elven har flere gir på lager.

Uruguay vinner sine første to kamper siden 1954 i VM. Russland og Uruguay ER klare for sluttspillet.

Skuffet? Ja. Egypt burde brukt Salah i første kamp. Det kunne skapt langt mer spenning i gruppe A.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -