Uruguay – Russland 3-0

252

Uruguay og Russland møttes til gruppefinale i Samara. De lyseblå fra Sør-Amerika var langt vassere i dagens underholdene kamp og tar en oppskriftsmessig 1. plass i gruppe A med en solid 3-0 seier.

Uruguay stiller i 3-5-2 formasjon og Russland med 4-2-3-1.

10. minutt 1-0 Suarez. Barcelonaspissen setter en lur frisparkvariant lavt i keeperhjørnet. Akinfeev bør kanskje ta dette skuddet, men det er hardt og kommer veldig fort på keeperen.
27. minutt. 2-0 Selvmål Russland. Denis Cheryshev er ikke direkte heldig, og setter ballen inn bak egen keeper. Laxalt skyter i returrommet etter en corner, men ballen skifter retning i og lurer Akinfeev i Russland-målet.
37. minutt. Rødt kort Russland. Igor Smolnikov får sitt 2. gule kort! Smolnikov kommer på etterskudd i løpsduell med Laxalt og feier han like godt ned bakfra. Riktig gult kort og tidlig dusj for en svært skuffet Igor Smolnikov.
Fortjent ledelse til pause av Uruguay som i denne kampen viser at de har flere gir inne. I den andre gruppespillskampen mellom Saudi-Arabia og Egypt er stillingen til pause 1-1. Scoring Mohamed Salah for Egypt.
Salah sender Egypt opp i ledelsen 1-0 etter en herlig lobb som vi så mange ganger har sett i Premier League denne sesongen.

Saudi-Arabia scorer på sin 2. straffe i kampen, etter at VMs eldste spiller gjennom tidene, Essam El Hadary, redder den første til vill jubel fra lagkameratene.

Essam El Hadary, VMs eldste spiller gjennom tidene redder straffe for Egypt.

2. omgangen viser at Russland ikke har tenkt å gi opp, selv om det virker ganske håpløst mot et bastant lag fra Sør-Amerika. Uruguay er kampakte som lag og har enorm kraft i angrepet, med to av VMs kanskje beste spillere. Uruguay har en god sjanse, hvor Suarez kan avslutte, men sender den uselvisk til Cavani, som ikke får tak i ballen.

89. minutt. 3-0 Uruguay. Edison Cavani. Scorer på dødball etter at Godin har headet hardt på keeper som gir retur.

Uruguay fortjent gruppevinner etter en overbevisende seier mot Russland. Russland møtte sin overmann i kampen mot Uruguay, men har gjort spådommene før VM til skamme.

Kampene mellom Saudi-Arabia og Egypt ender 2-1, men begge var slått ut før siste runde i gruppa. Salem Al Dawsari scorer for Saudi-Arabia 4 minutter på overtid.