VM 2018: El-Hadary (45) kan bli tidens eldste VM-spiller

608

Den egyptiske målvakten Essam El-Hadary kan bli den eldste fotballspilleren i VM-historien, i en alder av 45 år hvis han spiller mot Uruguay i dag.

Han blir kalt «High Dam,» den høye demning – med referanse til den imponerende konstruksjonen av byen Aswan i Egypt, som holder styr på de enorme vannmassene i Nilen Essam El-Hadary kan senere i dag skrive historie, om han spiller mot Uruguay. Det blir hans oppgave å holde buret rent, når Uruguay sine stjernespisser står på motsatt banehalvdel. Da kan han også bli VM-historiens eldste spiller.

Han debuterte for landslaget for over 22 år siden og er i dag 45 år og 152 dager. Essam El-Hadarys lagkamerat, Ramadan Sobhi, var ikke engang født da El-Hadary første gang voktet buret for Egypt. Essam El-Hadary er nesten 26 år eldre enn turneringens yngste spiller, Daniel Arzani fra Australia, og han har så langt spilt 158 ​​kamper.

45-åringen har så langt bare spilt i egyptisk og saudiarabiske klubber hvor Essam El-Hadary har notert seg for to mål. Hvis spilleren spiller i dag, så må keeper-kollegaen fra Colombia Faryd Mondragon gi fra seg plassen, som den eldste målvakten i et VM-sluttspill. En posisjon han har hatt siden VM i Brasil 2014. 

 

- Annonse -

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -