VM 2018: VM-magasinet, dag 2

164

Det 21 verdensmesterskapet i fotball arrangeres i Russland. Det er dag to av VM i Russland, og i dag får vi storkampen Portugal – Spania.

Dagen i dag fikk vi både servert storkampen Portugal – Spania i gruppe B. Men dagen startet med Egypt – Uruguay fra gruppe A. Etterfulgt av Marokko – Iran, som er i samme gruppe som Portugal og Spania. Vi starter i gruppe A, for etter Russlands nedsabling av Saudi-Arabia, var det bare seier som var godt nok, om du ønsker avansement fra denne gruppen. Før VM startet skulle det bli en grei skuring for Uruguay, om gruppeseieren. Men kampen viste at det kan bli tett om de to plassene som gir avansement i VM. Det var ingen festfotball fra noen av lagene.  Vi var også vitne til, sjokkerende lite folk på tribunene og dårlig fotball på tross av sju feite målsjanser til Uruguay. Sør-amerikanerne vant kampen etter mål av José María Giménez i det 89 minuttet.

I dagens andre kamp møtes Marokko – Iran i gruppe B. Ingen forventer at de to lagene, skal sjokkere å ta de to førsteplassene. Når dem er i gruppe med Portugal og Spania. Men laget fra Nord-Afrika Marokko startet kampen best. Afrikanerne stå høyt, presset Iran, og kom til avslutningene.

Kamprapport: Selvmål på overtid: Iran vinner mot Marokko

Den største sjansen hadde Marokko etter rundt 20 minutter, men hverken Hakim Ziyech, Younes Belhanda eller Medhi Benatia klarte å få ballen i mål. De fleste regnet med at Marokko skulle vinne kampen. På forhånd var det forventet at det ikke ville bli en kamp med masse mål. Da begge lagene er godt organisert bakover. Det ble et selvmål som avgjorde kampen, etter et frispark til Iran. Som fikk en god start på Verdensmesterskapet i Russland.

- Annonse -

PORTUGAL – SPANIA

Så til dagens godbit, en kamp som beskrives som “ellevill”, og ja kampen var faktisk det. Her manglet det ikke på verdenstjerner på det grønne gresset i Sotsji. Cristiano Ronaldo hadde aldri før scoret mer enn ett mål i et VM, men det var frem til i går. Denne kampen går inn i VM-historien blant oss alle. På papiret har Spania et bedre lag, men så har Portugal Cristiano Ronaldo. En mann som kan avgjøre en kamp på egen hånd. Fremdeles ser vi nok Spania som det beste laget. Men begge disse bør ta seg greit videre fra denne gruppen.

Kamprapport: Ellevill kamp mellom Spania og Portugal endre uavgjort

Morgendagens kamper 16/6

Dag tre av VM i Russland inneholder fire kamper. Hvor både Danmark og Island skal i aksjon. 

FRANKRIKE – AUSTRALIA

Et ungt franskmannskap spiller sin første kamp i gruppe C. Frankrike er blant favorittene til VM-gullet, og første hinder på veien er Australia. Kampen starter klokken 12: 00 på TV2.

ARGENTINA – ISLAND

Island er klar for sin første VM-kamp i historien, og på motsatt banehalvdel står to ganger verdensmestre Argentina. Dem har også et av de beste angrepsrekken i dette mesterskapet. Kampen starter klokken 15:00 på NRK1.

PERU – DANMARK

Norges bidrag i dette VM er Åge Hareide. Det har vært mye uro, rundt uttaket til nordmannen, etter at Nicklas Bendtner ble utelatt fra VM. Det blir også hans første mesterskap som hovedtrener. Peru er i sitt første VM siden 1982, og den gang deltok de i alle VM mellom 1970 og 1982 med unntak av ett. De kvalifiserte seg til dette VM ved å komme på femteplass i kvalifiseringen for Sør-Amerika, og måtte i likhet med Danmark ut i kvalifisering. Kampen starter klokken 18:00 på TV2.

KROATIA – NIGERIA

Siste kampen på dag tre av verdensmesterskapet i Russland, det er mellom Kroatia og Nigeria. Ballguttene fra Kroatia med Modric i spissen, er favoritter mot Nigeria. Det blir ingen “walkover mot Nigeria. Nigeria er med i sitt tredje VM på rad, men magefølelsen sier at Nigeria har hatt større potensial ved tidligere mesterskap. Kampen starter 21:00 på NRK1.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -