Genoa – Juve 3-1: Halvtimen som kan forandre Serie A

84

Mange forventet litt Mesterligaeffekt i Juventus bortekamp mot Genoa. Tirsdagens avgjørende oppgjør i Sevilla krevde mange fysiske og nervøse krefter og det kunne påvirke prestasjonen i serien.
Likevel var det nesten ufattelig å forestille seg Genoa med 3-0-ledelse etter bare en halvtime.

Rundspilte i 1. omgang

Lagoppstilling ser rart ut, med Dani Alves som tredje midtstopper og Cuadrado hengende spiss. Det er umiddelbart klart at ettermiddagen blir lang for Juve: Bonucci mister ballen med en unødvendig hælspark i tredje spilleminutt. Rigoni løper og skyter, Buffon redder og gjør det samme på to returer, men må til slutt gi seg på Simeones tap-inn.

Juventus virker sjokkerte og svarer ikke, mens Genoa får blod på tann og kjører videre. Lazovic parkerer Alex Sando og slår et presist innlegg som Simeone header inn.
Den brasilianske backen fullfører sin forferdelige kamp da han setter ballen i sitt eget mål med et latterlig klareringsforsøk på streken etter litt pingpong inn i feltet.
For kommer en ulykke sjelden alene, må Bonucci byttes ut på grunn av en lårskade.

Litt bedre i andre

Elendig omgang for serielederne som kommer ut av garderoben med nye energi og taktikk, en slags 4-3-1-2 med Dani Alves indreløper og Pjanic som tier.
Det går litt bedre, men det er ikke nok. Til og med Higuains innhopp gagner ingenting, for han spiller igjen 25 meter fra mål og samarbeidet med Mandzukic er fortsatte langt fra fullkomment.
Reduseringen kommer bare 10 før slutt med Pjanic sitt frispark. Genoa stammer litt og Juventus ser endelig ut som et fotballag, men Sturaro og Mandzukic (to ganger) skyter utenfor fra god posisjon.
I tillegg må også Dani Alves forlate banen etter et kraftig smell (med mulig leggbrudd) og Juve ender med ti mann.
Den er «en av disse dager», da ingenting stemmer og laget kunne spille utover hele natten uten å skape store sjanser eller med minimal uttelling.
Genoa feirer en fortjent seier mot årets verste utgave av Juventus.

- Annonse -

Bare en dårlig dag på jobb, eller?

Allegri er forståelig nok skuffet.
«Det er et tungt tap og dette tar jeg ansvar for – sa han – Den første halvtimen var rett og slett utilgivelig. Vi har tapt igjen etter en Mesterligakamp, men det må ikke være en unnskyldning. Vi mistet fokus, og det kan hende, men vi skulle ha klart å slå tilbake. Det skal være et nyttig tap for oss».

Juric er derimot veldig fornøyd:
«Vi spilte en aggressiv og modig kamp og fortjente å vinne. Ære til gutta som jobbet hardt for en viktig seier».

Forspranget på Milan er nå «bare» fire poeng, men flausen har dypere røtter og kan ha store konsekvenser for laget.
Først og fremst begynner skadesituasjon å bekymre, spesielt i forsvar. Da er det tydelig at stallen ikke er like god og rik som man trodde, og mentalt virker mange spillere fraværende og har lett for å miste fokus og tillit.

Spillemessig har vi ikke sett noe virkelig imponerende eller underholdende ennå og Allegri har vel gjort en del merkelige vurderinger i både lagoppstilling og taktikk.
Det er relativt tidlig i sesongen, kampprogrammet har vært tett og krevende, mange stjerner sliter med formen og skader… alle fornuftige grunner som kan unnskylde en nokså grå høst, iallfall i forhold til forventningene og potensialet.
Det kan virke litt rart å være så strenge med serielederne som også har sikret seg avansement i Champions League, men Juve kan og bør bli så mye bedre enn dette.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -