Southampton seier etter målgivende fra ung debutant

150

Etter 0-0 mot Liverpool på St. Mary’s forrige helg, beviste Southampton nok en gang at de er et sterkt hjemmelag, med 1-0 seier mot Everton i ettermiddag.

Dette var Koeman’s første møte med gamleklubben, etter overgangen til Everton i sommer. Fjorårets oppgjør på St. Mary’s endte med hele 3-0 til de blåkledde fra merseyside, men like enkelt skulle det ikke bli denne gangen.

Debutant markerte seg tidlig

Josh Sims (19) spilte seg inn i hjertene til hjemmefansen allerede etter 40 sekunder, da han serverte storscorer Charlie Austin på hodet. Ikke lenge etter fikk Sims muligheten til å score på ett innlegg fra Nathan Redmond, men headingen var ikke god nok til å overliste Stekelenburg i Everton-buret.

Sjansesløseri begge veier

Etter den tidlige scoringen, var det Southampton som var nærmest 2-0 før Everton fikk sin første mulighet. Resten av kampen var preget av sjanser som burde blitt utnyttet bedre. Southampton åpnet best i andre omgang, og var nær ved å sette inn 2-0 i det 50. minutt da Højbjerg fikk ballen på bakre stolpe etter at Everton ikke klarte å klarere en corner. Højbjerg dro fram en nydelig finte før han banket til i nettveggen. Charlie Austin var nær å bli 2 målsscorer etter nok en god heading, men Stekelenburg var nede å dyttet ballen til corner.

Everton kom etterhvert mer med, og i det 65. minutt vartet Yannick Bolasie opp med akrobatikk i form av et brassespark som så vidt ble reddet av Forster. Bolasie ble riktignok avblåst for å ha vært for tøff i feltet. Så var det hjemmelaget som var nær å øke ledelsen ved to anledninger. James Ward-Prowse fikk to gode muligheter, men ble hindret av en god Stekelenburg. Bortelaget fikk den siste muligheten i kampen etter at Mirallas stormet ned langs siden og slo skrått ut til Coleman, men avslutningen ble blokkert. Dermed endte det med 3 poeng til hjemmelaget.

Opp på øvre halvdel

Med 3 poeng klatret Southampton opp på en 10.plass, og kortet ned avstanden til flere av lagene foran. Både Everton og Southampton ønsker å utfordre topplagene. Dermed er det ingen tvil om at Southampton spillerne kan smile bredt i kveld. Neste helg ska Southampton på Tur til London og møte Crystal palace, mens Everton skal ta i mot Manchester United på Goodison park.