Tapte terreng til topplagene da Mourinho ble sendt på tribunen

142

Manchester United og Jose Mourinho hadde før dagens kamp kun tatt åtte poeng på seks kamper hjemme på Old Trafford. Med dette i minnet, ville også West Ham gjøre det vanskelig for storklubben.

Folk hadde såvidt rukket å sette seg før gjestene fra London tok ledelesen. Dimitri Payet viste nok en gang sin presise høyrefot da han fant pannebrasken til Diafra Sakho etter bare to minutters spill.

Det skulle imidlertidig ikke ta lang tid før hjemmelaget svarte på tiltale. Paul Pogba har fått mye kritikk denne sesongen, men etter drøye tjueen minutter, fant franskmannen lagkompis Zlatan Ibrahimović med en utsøkt pasning bak forsvaret til West Ham. Svensken nølte ikke, og stusset ballen forbi en sjanseløs Darren Randolph.

Sendt på tribunen, igjen

Fem minutter etter scoringen ble Paul Pogba belønnet med gult kort, da han prøvde å filme seg til et frispark. Dette førte til at United-manager Jose Mourinho mistet besinnelsen og sparket en vannflaske på sidelinjen. Jonathan Moss som var dagens dommer, valgte derfor å henvise portugiseren til tribunen.

Det er ikke første gang Mourinho får marsjordre denne sesongen. Når Burnley var på besøk tidligere i sesongen måtte han også sette seg blant United-fansen, etter at laget hans ikke fikk tildelt straffespark.

Sjansesløseri

Manchester United hadde god kontroll på kampen, men laget klarte ikke omsette sjansene sine. Både stortalentet Marcus Rashford og Jesse Lingard var nære scoring, men Randolph i West Ham-buret hadde en solid kveld på jobb.

Bortelaget fikk også sine sjanser til å score vinnermålet, men David De Gea stoppet de fleste forsøkene som kom. Blant annet hadde tidligere United-gutt Ashley Fletcher en god sjanse da han kom inn i Uniteds sekstenmeter med ballen. Den spanske landslagskeeperen viste igjen hvorfor han er blant verdens beste med en god redning.

Da det gjenstod drøye tretten minutter av kampen skulle imidlertidig ballen havne i mål. Henrikh Mkhitaryan som hadde startet på benken for Manchester United, driblet seg inn i West Hams boks, og avsluttet i stolpen etter at Randolph fikk fingertuppene på ballen. På returen sto Jesse Lingard og hamret ballen i nettet. Dessverre for hjemmelaget var engelskmannen i offside, og målet ble korrekt annullert.

Det endte dermed 1-1 på Old Trafford, og for Manchester Uniteds del betyr det kun ni poeng på syv matcher på hjemmebane denne sesongen. West Ham på sin side må sies å være fornøyd med poengdeling på «Drømmenes Teater».

Lagene

Manchester United (4-2-3-1): De Gea – Valencia, Jones, Rojo, Darmian – Herrera, Pogba – Lingard, Mata, Rashford – Ibrahimović.

West Ham (3-4-2-1): Randolph – Kouyate, Collins, Ogbonna – Cresswell, Noble, Obiang, Antonio – Payet, Lanzini – Sakho.