Leicester fortsetter å slite i Premier League, Bob Bradleys Swansea vant 9-målsdrama

242
Topp 10

Det ble mange mål i Premier Leagues 13. runde, og litt overraskende var det Swansea som stod for det største målshowet. Nedenfor kan du lese hvordan det gikk i 3 av 4 kamper som startet klokken 16:00.

Hull – West Bromwich: 1-1

Etter å ha valset over Burnley tidligere denne uken, dro West Bromwich til Hull for å fortsette den gode trenden. Hull var derimot offeret da Sunderland var hypereffektive og senket tigrene 3-0 i forrige ligarunde. Stemningen var dermed satt på KCOM Stadium, et lag som ønsket å slå tilbake- et annet som ønsket å vise kontinuitet.

McAuley headet West Bromwich i ledelse. Foto: Skjermdump Twitter (@premierleague)

Med et bortelag som hadde ballen litt mer enn hjemmelaget, ble det etterhvert en jevn affære. Men det var bortelaget som kom best i gang og tok ledelsen. Etter drøye 35 minutter la Matthew Phillips inn en corner som havnet på hodet til lagkamerat McAuley, som stanget ballen i mål. Noen særlige flere sjanser ble det ikke i den første omgangen, og lagene gikk inn til pause med 0-1.

Over i andre omgang kom nordmannen Adama Diomande, og to nordmenn befant seg altså på banen da Hull slo tilbake tjue minutter før slutt. På et frispark sender Snodgrass ballen inn i West Bromwich felt, og sterk Dawson fikk til en avslutning i nettmaskene. Flere mål ble det ikke, og poengdeling var rettferdig etter at lagene hadde hver sin omgang.

Leicester – Middlesbrough: 1-2

Hjemmelaget sliter for tiden med å prestere i Premier League, samtidig som at de presterer over forventning ute i Europa. Leicester ble tidligere denne uken gruppevinner i Champions League og er klare for sluttspillet. Men det har gått tråere hjemme i England og kampen i dag ble intet unntak. Bortelaget kom raskest ut av startblokkene og allerede etter 12 minutter var de i ledelsen. Negredo chippet ballen over hjemmelagets keeper, en utsøkt scoring. Men Ranieris menn hadde på ingen måte tenkt å gi tre poeng bort gratis. Ti minutter før pause kom utligningen. Etter at Wes Morgan dyttet Middlesbroughs Chambers, var forsvarsspilleren oppe med hånda- og dommere blåste straffe. En veldig rar situasjon. Men Mahrez gjorde ingen feil og satte ballen i mål bak Victor Valdes. Lagene gikk til pause med uavgjort.

I andre omgang var det igjen bortelaget som kom raskest i gang. Etter en lang periode med lite sjanser var Negreo enda en gang frempå. En offside-tabbe av Leicester forsvaret førte til at spanjolen kom alene med keeper, som satte ballen i lengste hjørnet. Bortelaget gikk for andre gang opp i ledelsen. Men på overtid slurvet Middlesbrough i forsvaret, og Wes Morgan som ordnet en straffe til Leicester i første omgang fikk på ny en straffe. Innbytter Islam Slimani gjorde ingen feil, og sendte keeper og ball i ulik retning. Den sende utlingningen sikret Leicester poengdeling, og begge lag blir liggende på nedre del av tabellen etter den 13. runden.

Swansea – Crystal Palace: 5-4

Bob Bradley tok fatt på en tung oppgave da han tok over Swansea i høst. Lite har fungert for waliserne og før dagens runde lå de på sisteplass i Premier League. Crystal Palace startet sesongen veldig bra men har den siste tiden slitt med å ta poeng. I dag skulle begge lag få økt effektiviteten foran mål. Crystal Palaces Zaha åpnet målfesten etter drøye tjue minutter, men kvarteret senere sørget Sigurdsson for balanse i regnskapet. Og det skulle holde inn til hvilen.

Andre omgang derimot ble et fyrverkeri av en kamp. Hele syv mål ble scoret før dommeren blåste av kampen. Swansea gikk opp i ledelse etter scoring av Leroy Fer, deretter la samme mann på til 3-1. Kvarteret før slutt slo bortelaget tilbake, først med et mål av Tomkins, deretter et selvmål, før Benteke ordnet en 4-3 ledelse. Men det var ikke ferdig. Rett før fulltid scoret Llorente for vertene, og på overtid snudde han kampen med sin andre scoring. Swansea og Bob Bradley fikk dermed med seg tre utrolig viktige poeng.

På overtid kunne Llorente og Bob Bradley juble for tre viktige poeng! Foto: Skjermdump Twitter (@premierleague)