Agüero fortsetter den gode formen!

176

Sergio Agüero spilte igjen en glimrende kamp for Manchester City, og sørget for en viktig 2-1 seier mot Burnley etter sitt 9. og 10. mål for sesongen. For selv om det var hjemmelaget som åpnet kampen best, var det Guardiolas menn som kunne smile bredest etter kampslutt. Manchester City ligger etter dagens tidligkamp øverst på tabellen.

Burnley kom til dagens oppgjør med et sviende 4-0 tap mot Swansea, mens Manchester City i forrige kamp tok tre poeng mot Crystal Palace. Hjemmelaget var derfor ute etter å revansjere seg mot et City som har hatt en svak trend de kampene de har spilt Champions League i midtuken.

Hjemmelaget tidlig opp i press

Turf Moor er som mange andre arenaer i England en vanskelig plass å komme til. Så langt i sesongen har Burnley slått både Liverpool, Watford, Everton og Crystal Palace på hjemmebane. Burnley signaliserte tidlig at de ikke ønsket å gi Manchester City noe gratis i dagens kamp, og etter snaue fem minutter kom den første sjansen. Et frispark ble slått inn mot hjemmelagets George Boyd, men bortelagets Otamendi gikk hardt inn i ryggen og fikk forstyrret vingen. Situasjonen så noe tvilsom ut og det kunne fort ha endt med et tidlig straffespark til Burnley.

Men hjemmelaget viste glimt av hva som ville kunne komme i vente. Og etter 13 minutter kom kampens første mål til hjemmelaget. Igjen kom sjansen på et frispark, bortelagets Otamendi var igjen involvert- men denne gangen gikk klareringen hans i beina til Marney som banket til fra distanse. Et nydelig mål fra midtbanespilleren Marney, som scoret sitt første mål på 7 år!

Dean Marney sendte hjemmelaget i føringen etter et herlig skudd. Foto: Skjermdump Twitter (@premierleague)
Manchester City våknet

Etter Burnleys åpningsmål så det ut til at bortelaget våknet litt mer til live. Det er vel ingen som helst tvil om at det finnes enormt mye fart i Citys angrepsrekke, men verken Agüero, Sterling, Nolito eller Tourè klarte å finne veien til nettmaskene etter halvspilt omgang. Men så er det nå en gang slik at statistikk sjelden lyver, og statistikken var helt klart på Manchester Citys side foran denne kampen. Burnley har en tendens til å slippe inn mål når de først klarer å score, mens Manchester City har hittil vært sesongens sterkeste bortelag i Premier League.

Etter å ha kommet nærmere og nærmere kom utligningen i det 37. minutt da Agüero pirket inn en corner etter litt klabb og babb i Burnleys 16-meter. Det var argentinerens niende mål i Premier League denne sesongen, og han kunne fort ha satt sitt tiende da han fyrte av et prosjektil drøye 20 meter fra mål. Men keeperveteranen Robinson hang med på notene og avverget City ledelse. Bortelaget fortsatte å presse på mot Burnleys mål, men udyktighet foran mål må kunne sies å være grunnen til at det ikke ble flere mål før hvilen. På overtid i første omgang fikk også hjemmelaget en mulighet til å score, etter at Sam Vokes fikk hodet på et innlegg fra innbytter Arfield. Uheldig for hjemmelaget så måtte både målscorer Marney og Gudmundsson ut med skade like før pause.

Manchester City og Agüero kjappest ut i andre omgang

Bortelaget tok kommandoen med en gang andre omgang ble blåst i gang. Burnley så ut til å legge seg mer bakpå og heller jakte de sjansene som måtte tilby seg. En velkjent taktikk for lag som møter tøff motstand. Et kvarter inn i andre omgang holdt fansen til begge lag pusten, i det Sterling og Mee haltet rundt etter en knallhard smell. Om Guardiola hadde tenkt det eller ei, så ble Sterling byttet ut for Sane like etterpå.

Etter timen spilt fikk bortelaget uttelling etter å ha hatt ballen klart mest etter hvilen. Flott angrepsspill av Manchester City endte opp hos en Tourè som falt litt for lett like rundt femmeteren, men Burnleys forsvar fikk ikke klarert vekk ballen og igjen var Agüero frempå. Fernandinho tok med seg ballen ned til dørlinja og fikk lagt tilbake inn, da argentineren fikk et kne på ballen og satte inn sitt tiende mål for sesongen. Og deler dermed Premier Leagues toppscorerliste med Chelseas Diego Costa.

Sergio Agüero er for øyeblikket ustoppelig. Argentingeren scoret to mål i dagens seier mot Burnley. Foto: Skjermdump Twitter (@premierleague)

Etter Manchester Citys ledermål ble det mye lyseblått, og ikke så mye lilla. Men kvarteret før slutt så de ut til å skru opp et gir. Hjemmelaget har en joker i Sam Vokes som vinner omtrent 9 av 10 hodedueller, og Burnleys manager så ut til å ønske lange baller mot den kraftfulle spissen. Det ga nesten utslag i det 75. minutt da midtstopperen Keane nesten fikk treff med en heading. Til tross for oppløftende spill de siste ti minuttene klarte ikke hjemmelaget å slå tilbake, og kampen endte dermed 2-1 til Manchester City.

Burnley – Manchester City

Sted             : Turf Moor

Dommer       : Andrè Marriner

Resultat        : (1-1)

Banens beste:

Sergio Agüero. Er i flyt om dagen, og sørget neste egenhendig for tre poeng til bortelaget i dagens kamp.

Burnley (4-5-1)

Robinson – Lowton, Keane, Mee, Ward – Gudmundsson, Marney, Hendrick, Defour, Boyd – Vokes

Bytter:

40.min. : Marney ut – Arfield inn.

42.min. : Gudmundsson ut – Tarkowski inn.

80.min.: Defour ut – Barnes inn.

Manchester City (4-2-3-1)

Bravo – Sagna, Otamendi, Kolarov, Clichy – Fernandinho, Fernando – Sterling, Tourè, Nolito – Agüero

Bytter:

57.min.: Sterling ut – Sane inn.

77.min.: Nolito ut – De Bruyne inn.

89.min.: Agüero ut – Navas inn.

Gule kort:

34.min. : Marney (BUR)

45.min. : Otamendi (MCI)

66.min.: Lowton (BUR)

70.min.: Agüero (MCI)

73.min.: Nolito (MCI)

Røde kort: Ingen.