Glimt-dominans da Stabæk tapte igjen

188

Billy McKinlay’s gutter var nok ekstremt sultne på 3 poeng etter to sure tap mot henholdsvis Ålesund og Molde.

Allerede etter 4 minutter slapp Stabæk til Glimt’s Brede Moe som stusset ballen bakover,men dog over målet til «Løven» i Stabæk-buret.

10 minutter spilt da Stabæk’s første nesten-sjanse kom; Ohi dro seg innover og fyrte av,men ballen skled av foten hans og fløy dessverre for Stabæk’s del langt over mål.

Glimt viste tidlig i kampen at de ikke var villig til å presse Stabæk altfor mye,og dermed fikk Stabæk trille ballen frem og tilbake i en liten periode.

Kampens neste sjanse kom da Bodø Glimt’s «main man» Trond Olsen satte fart langs venstresiden og slo et perfekt innlegg til Fitim Azemi som kastet seg frem,men bommet på ball. Kampens største der altså.

Stabæk fortsatte å kjøre fremover og da Daniel Granli slo et godt legg på bakerste til Ohi så burde det stått 1-0 til guttene fra Bærum,men den tidligere Jerv-spissen headet like over.

Etterhvert som minuttene gikk viste Stabæk bedre og bedre tendenser,og Ohi var sentral da han sendte en hard kule via et Glimt-bein og i tverrligger.

Alex Davey var hentet inn for å forsterke Stabæk betraktelig på midten,men klarte å surre det til da han mistet ballen som bakerste mann,Trond Olsen snappet ballen og spilte frem Fitim på et touch; 1-0 til vertskapet.

Davey fortsatte å provosere og da Kamal Issah felte en Glimt-spiller på midten klarte den høyreiste engelskmannen å snakke på seg gult kort i etterkant-totalt unødvendig av midtbaneankeret.

Andre omgang startet meget bra for gjestene; etter drøye 50.minutter spilt fikk Luc Kassi en stor mulighet til å utligne for bæringene,men ivorianeren traff ballen svakt med pannebrasken.

2 minutter senere var det Glimt’s tur til å kjøre;Azemi fikk ballen feilvendt,spilte fri Olsen,men avslutningen til 32-åringen var svak og Sayouba fikk en enkel jobb med å plukke den.

Kampens neste sjanse kom da nok en gang Azemi flikket ballen til erfarne Olsen som smalt til fra dypet,men Sayouba viste seg frem med en flott beinparade.

Kampen var meget jevn og etter snaue 64 minutter spilte Emil Jonassen fri Jevtovic som skjøt med venstre-slegga via Nicolai Næss og bak Sayouba;2-0 til Glimt.

Neste sjanse kom i det 72.minutt da Normann kontret og Skjønsberg skuldret han ned;soleklart frispark.

Frisparket kom i gunstig posisjon for BG;Martin Bjørnbak smalt til og ballen gikk rett i mål fra drøye 20 meter.

Stabæk prøvde og håpet var der,men de maktet ikke å sette noen av sjansene sine-før i det 86.minutt da Agon Mehmeti dro seg fri og spilte mot Ohi som tok et par touch og til slutt plasserte ballen med venstrebeinet i lengste hjørnet.Endelig kom den etterlengtede reduseringen for De Blaa.

Ingen flere sjanser ble notert og kampen ender 3-1 i favør Bodø/Glimt. Dermed fortsetter Stabæk’s svake form mens BG på sin side kan juble for en bunnsolid 3-1 seier mot fjorårets bronse-vinnere.