Søndagens kamper: Nordtveit og co knusing og utligning på overtid

126

Søndagens kamper er unna gjort. Det var en «hel norsk» duell da Borussia Möchengladbach med Nordtveit på laget tok i mot Per Ciljan Skjelbred sitt Hertha Berlin. Hertha Berlin har imponert i årets bundesliga og har holdt godt på 3. plassen i ligaen. Gladbach har også hatt en god periode og idag møttes de.

Begge norsk spillerene er i startelveren og når dommeren blåser kampen i gang tar det ikke alt for mange minutter før ballen ligger i nota. Hjemmelaget med unge Hazard starter showet med 1-0 scoring etter kun 14 minutter etter pasning fra Dahoud. Det er Gladbach som styrer kampen i først omgang og det blir ikke flere scpringen får dommeren blåser til pause. Hertha har tross 3. plassen scoret lite mål i årets sesong. Totalt 37 mål er statistikken på scorede mål etter 28 liga kamper.

Men det er i andre omgang mye skal skje. Hertha må få en tidlig utligning for å komme ajour i kampen. Men det vil seg ikke. Andre Hahn legger opp til 2-0 15 minutter ut i 2 omgang, og mer skal det bli. Patrick Hermann og igjen Hazard legger opp til 3 og 4-0 etter 76 og 80 minutter spilt, før Hazard blir byttet ut med Ibrahima Traore etter 83 minutter. Traore trenger kun 2 minutter for å sette inn Gladbach sitt 5 mål for dagen. En meget tungt og grå dag på jobben for Skjelbred, og dessuten en meget god jobb av Nordtveit.

Borussia M’Gladbach – Hertha Berlin 5-0 (1-0)

Mål: 1-0 Hazard (14′), 2-0 Hahn (60′), Hermann (76′), Hazard (80′), Traore (85′)

Gulekort: Hahn, Gladbach. Kalou, Weiser, Hertha.

Tilskuere: 53 114

Ukens siste kamp er mellom Hoffenheim og 1. Fc Köln. Hoffenheim har slitt i årets bundesliga og er i nød for poeng for å kunne holde plassen i den øverste ligaen. For de 5 lagene mellom 17. plass og 13 plass skiller kun 2 poeng. Köln er også i fare og trenger alle poengene de kan ta for å sikre seg til neste års sesong.

Det er Hoffenheim som har overtaket i første omgangen, men begge lagene virker noe defensive og redder for å slippe inn mål da begge er i poengnød. Dommeren blåser av første omgang til stillingen 0-0.

Ut i andre omgang er nerverene også tilstedet. Men etter 69 minutter sitter det for 1. Fc Köln. Det er Zoller som får ballen i nettet til vill jubel hos bortesupporterne. Hoffenhein trenger virkelig å få ballen i nota nå. Ellers blir det enda tøffere nå i slutten av sesongen. Kun 6 kamper gjenstår av årets sesong. I det siste spilleminutt setter Kevin Volland inn reduseringen og Wirsol-Rhein-Neckar Arena tar fullstendig av. Endelig for Hoffenheim kommer målet de har ventet på og tross at det blir poengdeling, er det nok hjemmelaget som er mest fornøyde i kampen.

Hoffenheim – 1. Fc Köln 1-1 (0-0)

Mål: 0-1 Zoller (69′), 1-1 Volland (90+1′)

Gulekort: Amiri, Rudy, Hoffenheim. Zoller, Köln.

Tilskuere: 30 150