Brann-seier i John Arne Riises "oppstandelse" på Color Line

Aalesund – Brann 1-2

Color Line stadion

3. runde Tippeligaen

10 013 tilskuere

Når terminlisten kom på plass før starten av sesongen, var det ikke mange som hadde spådd at etter tre runder, så skulle nyopprykkede Brann ha 5 poeng. Strømsgodset borte, Odd hjemme, Ålesund borte. Om noe, så var selv Brannsupportere enige om at her luktet det 0 poeng, med litt flaks ihvertfall ett. 5 poeng altså, ubeseiret med en seier og 2 uavgjort, Brann spiller ikke vakkert, men effektivt.

Til tross for en heller horribel rekord borte mot Aalesund, så var bortekampen året Brann rykket ned, en av de få lyspunktene klubben fikk. Brann vant 1-0, og etter flere år med tap over hele vestlandet, kunne Brann endelig juble i den kalde vestlandsvinden, som som oftest hadde noe regn med seg.

Med drøye ti tusen på tribunen, så var det usikkert om de kom for å se Brann bli senket, eller om det var for å se sin store sønn, John Arne Riise tilbake i kjente trakter. God ramme rundt kampen var det ihvertfall.

Det begynner også bra for flesteparten av de som tok turen. Som mot Strømsgodset, så slipper Brann inn tidlig. Peter Orry Larsen drar ballen med seg inn i banen, og fra 20-25 meter fyrer han av et godt skudd. Ballen har retning hjørnet med kraft og presisjon, og til tross for noen fingre på ballen, må Branns polske keeper gi tapt. Fin scoring, men Leciejewski har tidligere reddet slike skudd, uten at det kan kalles en keepertabbe. 6 minutter tok det for Aalesund å score på kampens første mulighet.

Resten av omgangen er det ikke noe overtak til hverken av lagene. Begge har sin del av ball og angrep, men foruten et par cornere, så er det kun en streng dommer å melde om. Hjemmelaget kontrollerer greit inn ledelsen til pause.

Men om det er noe som skal kjennetegne LAN sitt Brannlag, så skal det være vilje. Du kommer langt med vilje, og du kommer langt med litt flaks. Nysigneringen Remi Johansen får notert seg for sitt første mål i den vakre, røde latexdrakten til Brann. Klemmer til fra langt hold, ballen flakker og vrir seg i luften og setter Andres Lie i Aafk-buret fullstendig ut. Ballen går midt på keeperen, men ballen er så ukontrollerbar at den treffer skulderen og går videre inn i mål. Ikke helt ufortjent utlikning.

Scoringen kom etter rundt timen spilt, omtrent samtidig som John Arne Riise blir byttet inn. Hjemmepublikum går fra misnøye til litt muntrere stemning.

Avgjørelsen skal dog falle på en annen innbytter. En innbytter som også har vært to perioder i samme klubb. Azar Karadas er mannen. Etter kun sekunder på banen sender han ballen i mål etter en corner. Brann har flere nysigneringer som markerer seg, Deyver Vega får også markere seg, i sin første kamp for Brann. Corneren er perfekt slått fra Costa Ricaneren, i feltet stanger Karadas ballen i mål.

Med 6 minutter ordinær tid igjen å spille, klarer ikke hjemmelaget å svare, og overraskende nok tar Brann alle tre poengene med seg hjem til regnfulle Bergen. Riise og Aalesund står igjen med tre poeng på tre kamper på en tiendeplass, Brann fire plasser lengre opp med fem.