John Arne Riise med god start som trener

610

Gode prestasjoner av Flint på hjemmebane mot avdelingsfavoritt Hønefoss.

Riise og Flint var nok ute etter en referanseramme foran årets sesong. Hønefoss, som kanskje av mange regnes som avdelingsfavoritt, var derfor fornuftig som valg i denne treningskampen.

Den første omgangen på Flint Esso Arena ble tidvis ensidig spill mot Flintmålet. Hønefoss viser besluttsomhet, kvalitet og presisjon på den siste tredjedelen. I første omgang er det stor forskjell på kvaliteten mellom disse lagene. Flint har en avslutning i den første omgangen.

Hønefoss leder 0-2 etter scoringer av Thomas Nygaard og Alex Groven.

Flint var i første omgang spesielt svake i samhandlingen i midtbaneleddet og fant sjelden gode valg i oppspillingsfasen. De fleste angrep var lange, og upresise pasninger som sjelden fant noen helsvarte. Keeper var kanskje like svak på dødballer, strek og igangsetting.

Bortelaget ledet oppskriftsmessig 0-2 til pause.

I 2. omgang bytter Flint nesten samtlige spillere. Etterhvert endrer kampen helt karakter. Flint fremstår med trykk og presisjon, noe som manglet helt i 1. omgang. Når laget også finner spillere i «boksen» blir det nesten magisk.

Flint snur kampen med scoringer i 57., 70. og 74. minutt. Samtlige scoringer av Sander Stokka Trevor. Flint vinner tilslutt 3-2 i denne underholdene hjemmekampen på Flint Esso Arena.

Trener Riise fikk mange svar i denne kampen, men må nok benytte tiden fremover fornuftig. Flint har en bred og spennende ung stall. Utfordringen er å finne de riktige spillerne frem mot seriestarten. Moralen laget viser i 2. omgangen er imponerende.

De fremmøtte trenerne fra Ørn-Horten og FK Eik Tønsberg, fikk nok flere spørsmål enn svar etter denne kampen.

Kampens store spiller, goalgetteren Sander Stokka Trevor, kampens BB, forvandler 0-2 til 3-2 med god hjelp av sine medspillere, som viser at dette laget har et stort potensiale.

Første omgangen viser at det er mye som kan forbedres i tiden frem mot seriestart. Dette var en kamp hvor hjemmelaget viser både topp- og bunnivå.