Villarreal et steg nærmere Champions League

167

Villarreal snudde og vant 2-1 borte mot Eibar søndag kveld.

Den gule ubåten har lenge hatt kontroll på 4. plassen som gir Champions League spill neste sesong, og etter 2-1 seier borte mot Eibar søndag kveld er det et steg nærmere å konkurrere på øverste nivå i Europa.

Det var dog Eibar som tok føringen. Etter drøyt 22 minutter sendte Ander Capa Eibar opp igjen fortjent 1-0 ledelse. En ledelse de holdt på i drøye 13 minutter da Adrian scoret på gjestenes første sjanse i kampen. Dermed var lagene like langt til pause. 1-1.

Roberto Soldado og Villarreal brukte ikke mange minuttene ut i andre omgang på å ta ledelsen. Den tidligere Valencia og Tottenham-spissen satte inn det som skulle bli seiersmålet fem minutter ut i andre omgang. En scoring som Eibar spillerne mente skulle bli avblåst for offside, da Soldado sto i en offside plassert posisjon når innlegget kom. Ballen traff derimot en Eibar spiller på veien, og etter regelboken gjorde dommertrioen riktig avgjørelse å dømte mål.

På torsdag venter Sparta Praha i Europaligaen i den første av to kvartfinale kamper. Villarreal kjemper fortsatt på to fronter denne sesongen hvor begge vil gi en Champions League plass. Seier i Europaligaen vil gi den gule ubåten plass i gruppespillet i neste sesongs Champions League, mens med en 4. plass må dem karre seg gjennom en Play-off for å komme seg til gruppespillet.