Guardiola hyller Bielsa: – Har mer kunnskap om spillet enn meg

127

Pep Guardiola. Bilde: Богдан Заяц, Wikimedia.

Før kampen mellom Leeds United og Manchester City, ble Marcelo Bielsa hyllet av Pep Guardiola.

Bielsa er blant trenerne som har inspirert Guardiola som trener. Argentinerens filosofi har bidratt til Guardiolas spillestil. Før spanjolen ble trener for Barcelonas andrelag i 2007, møttes han og Bielsa og snakket om fotball i timevis.

Før det første møtet i Premier League mellom managerne, roste Guardiola Bielsa.

- Annonse -

– Han er trolig personen jeg beundrer mest i verden, både som manager og som person. Han er den mest autentiske manageren når det gjelder å lede sitt lag. Ingen kan imitere ham. Det er umulig, sa Guardiola på fredagens pressekonferanse.

Les også: Manuel Baum er Schalkes nye trener

Guardiola har blant annet vunnet åtte serie, fem cup- og to Champions League-gull som manager. Bielsa har tre seriegull fra Argentina og et OL-gull med det argentinske landslaget. Likevel mener Guardiola at Bielsa vet mer om fotball enn han selv.

– En managers verdi er ikke avhengig av hvor mange titler og priser man har vunnet. Mine lag har vunnet flere titler enn hans, men han har mer kunnskap om spillet og mange andre ting, inkludert treninger, enn meg, forklarte City-manageren.

Guardiola legger ikke skjul på at han er glad for at Bielsa har kommet til Premier League.

– Det er en fin gave for Premier League å ha ham her, fordi det alltid er en glede å se hans lag. De er ærlige, de vil alltid angripe og de lager god fotball for tilskuerne, avsluttet Guardiola.

Engelsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger engelsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -