Runde 19 i La Liga og litt Copa del Rey

479

Når helgens runde er spilt er La Liga halvspilt. I etterkant av runden vil komme med en vurdering av hvem som kommer øverst, hvem som tar E-cup plasser, overraskelser positive og negative, og hvem må ned. Før vi ser på helgens runde skal vi ta en kort gjennomgang av første kamp i 1/8-dels finalene i Copa del Rey (det spilles hjemme og borte).

Real Madrid ble som kjent diskvalifisert og Cadiz gikk dermed videre fra forrige runde og møtte nå Celta Vigo. Det gikk ikke så bra for Cadiz, 0-3 hjemme og Celta bør ta seg lett til kvartfinalen. Eibar fikk besøk av Las Palmas, som så langt i sesongen hadde til gode å vinne borte. En gang må statistikken brytes, og det skjedde nå. 3-2 til Las Palmas som har bra muligheter til avansement.

Barcelona fikk besøk av nabo Espanyol og det ble en ny grise-kamp. 4-1 til hjemmelaget og det bør bli kvartfinale på Barcelona. 2 røde kort og 12 gule kort, samt at Luiz Suarez fikk 2 cup kampers karantene etter bråk i spillertunnelen.

Øvrige resultater:

- Annonse -

Atletic Club – Villareal, 3-2.  Valencia – Granada, 4-0. Mirandez – Dep. La Coruna, 1-1. Rayo V. – Atletico M. 1-1.

Den 19. serierunden starter med Barcelona-Granada. Alt annet enn hjemmeseier vil være en bombe. Barcelona har fått to spillere til å benytte i og med at Aleix Vidal og Arda Turan nå er spilleklare. De fikke begge prøve seg i cup oppgjøret mot Espanyol. Videre får vi et interessant oppgjør mellom Sevilla og Atletic Club. Begge lagene har hatt en noe svakere enn forventet start på sesongen, men virker til å ha kommet noe bedre på gang nå. Et helt åpent oppgjør. Samtidig spilles Getafe – Betis. Begge lag på 20 poeng, men Betis har ikke vist gode takter i de siste kampene. Getafe kan ta 3 fine poeng her for å komme seg opp på midten av tabellen. Real Madrid får besøk av Dep. La Coruna. Zidanes første kamp som sjef. Jeg tror ikke på noen store forandringer i lagoppstillingen pga. det. Real bør helt klart vinne dette oppgjøret, men Deportivo har vist seg å være vanskelige for noen og enhver denne sesongen. Kveldskampen lørdag spilles mellom Levante og Rayo. Et bunnoppgjør som er en viktig kamp for begge lagene. Taper Levante her, så blir det lang vei å komme seg bort fra sisteplassen.

På søndag spilles Villareal – Sporting Gijon. Et oppgjør som bør være en sikker hjemmeseier. Sporting har slitt i det siste med 6 tap på de siste 7 kampene. Real Sociedad – Valencia. Skal Valencia begynne å jobbe seg opp mot Europacup spill neste år, så må de begynne å vinne litt. Las Palmas – Malaga. Malaga har begynt å vise bedre takter etter en begredelig start. Skal de fortsette fremgangen. Motstanden er overkommelig. Eibar – Espanyol. Tabellposisjon og hjemmebane taler til fordel for lille Eibar. Espanyol har tapt sine 5 siste bortekamper. Søndagens storkamp er helt klart Celta Vigo – Atletico Madrid. Celta ligger på 5. plass, mens Atletico leder. Celta har falt av litt etter en glimrende åpning på sesongen og Atletico har vunnet mange av sine oppgjør med scoring helt på slutten og mye 1 måls seire. Dette blir en spennende kamp!

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -