Har blitt "økonomiens Leicester" – like stort overskudd som to giganter

146

Ufasjonable Burnley har brukt et overskudd på £34 millioner til å kvitte seg med gjeld og bygge for en framtid i Premier League.

Burnley har i det stille blitt en av de mest veldrevne klubbene i engelsk fotball. Som et Leicester City i fotballfinanser, som Inside World Football skriver. Laget fra bomullsbyen i East Lancashire hadde i det finansielle året som ble avsluttet 30. juni 2015 et overskudd på £34,6 millioner. Det er bare £500.000 mindre enn Arsenal og Manchester City klarte tilsammen.

Resultatet beviser de skyhøye tv-inntektene Premier League gir, sammen med Burnleys forholdsvis beskjedne lønnsutgifter. Lønnsutgiftene var på £29,4 millioner i det økonomiske året som nå er gjort kjent, da klubben spilte i Premier League, men rykket ned.

Regnskapet for 2014/15-sesongen har ikke en gang med salget av Danny Ings til Liverpool, hvis overgangssum fortsatt ikke er kjent.

- Annonse -

Lagets formann Mike Garlick sier at dette ikke betyr at klubben har store summer på bok.

«Vi har valgt å kvitte oss med all gjeld både eksternt og internt. Vi har også renovert stadion og treningsanlegget til rundt £10 millioner. Det meste av dette arbeidet vil være ferdig i løpet av 2017, og er langt på overtid. Men manglende økonomi har hindret oss i å gjøre dette tidligere,» sier Garlick.

«Hvis man summerer alt dette med å kvitte seg med gjeld og utvikling av stadion og treningsanlegg, har det kostet oss rundt £20 millioner.»

Burnley har stolte tradisjoner og har to ganger blitt engelske mestere, sist gang i 1960. Nå er laget på topp av Championship (før helgens runde), og har gode muligheter for opprykk. Økonomisk er de nå i en posisjon som kan gi dem et lengre liv i eliten.

 

Bilde: Jimmy McIlroy Stand på Burnleys stadion Turf Moor (Foto: Wikimedia Commons)

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -