El Classico – få timer unna

180

Det begynner å nærme seg det som for mange er helgens store begivenhet. El Classico er få timer unna. Kl. 20.30 lørdag kveld på Estadio Camp Nou i Barcelona. Det forventes at kampen vil bli sett av nesten en halv milliard mennesker. Det er vel bare en mulighet som kan gi enda større prestisje og en enda større kamp og det er hvis de samme lagene møtes i Champions League finalen. Media i Spania har på sedvanlig vis bragt kommentarer, reportasjer, rykter og statistikker hver eneste dag siste uke. Vi vet at det blir en markering knyttet til Cruyffs bortgang. Det er fremdeles litt usikkerhet rundt noen spillere, men det forventes at følgende spillere stiller for hvert lag:
Barcelona: Bravo – Alves, Piquet,Maschereano, Alba – Rakitic, Busquets, Iniesta – Messi, Suarez,Neymar.
Dette er første-elveren, helt klart. Det har vært noe småskader på Alba, Iniesta og Rakitic, men alle meldes å være klare.
Real Madrid: Navas – Danilo, Ramos, Pepe, Marcelo – Modric, Kroos, Casemiro – Bale, Benzema, Ronaldo.
Varane er skadet og blir erstattet av Pepe. Både Ramos, Bale og Kroos har vært litt usikre. Ramos har problemer med rygg og skulder, og det er mange som lurer på om han er helt klar. Vi ser nok en litt mindre offensiv midtbane trio, siden det ikke virker som hverken James eller Isco er med fra start.

Det er to sterke lag med mange stjerner og profiler. De fleste spillerne er så klart landslagsspillere og har dermed vært på diverse turer siste uke. MSN har vært i Sør-Amerika og spilt kvalik-kamper og har en lang reise i kroppen. Til gjengjeld så har hele midtbanen til Barcelona pga. småskader sluppet unna landskampene til Spania og Kroatia.

Statistikken de siste 6-7 sesongene taler klart for Barcelona, men det betyr mindre når dommeren blåser i gang. Barcelona er ikke avhengig av seier for å vinne ligaen, Real Madrid vil trolig ikke vinne ligaen, selv om de vinner kampen. Det vil uansett være viktig prestisjemessig. 0-4 på hjemmebane i høst, det er ikke lett for fansen og klubben å godta. En ting er sikkert, El Classico pleier å bety masse underholdning, det blir ofte scoret bra med mål. Som regel så innfrir en del av stjernene. Spørsmålet er hvilken av stjernene som skinner best. Det forventes at det blir fest, og la oss håpe at det blir underholdende også i kveld, og at kampen blir avgjort 11 mot 11 og ikke av en dommer som gjør noe feil. Dommeren har en tøff oppgave i en slik kamp. Det «koker» litt ekstra i toppen på de fleste spillerne og man skal ha mange gode egenskaper som dommer før man påtar seg en slik oppgave. Vi krysser fingrene for mange fine mål, ingen feilaktige dommeravgjørelser som er avgjørende på resultatet. Vi vil se at stjernene skinner og gir oss som er glad i fotball mange fine øyeblikk. God fornøyelse!

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

- Annonse -

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -