El Classico – Kampen som er mye mer enn en fotballkamp.

606

Så er den her igjen, El Classico, kanskje verdens største fotballkamp. Lørdag 2. april kl. 20.30. Det er sikkert noen som vil være uenige den påstanden og si at det er en del kamper som er viktigere å vinne som f.eks. VM-finalen osv. Joda, sant nok det, men El Classico inneholder så mye. For det første så er de aller største stjernene i fotballsirkuset samlet i denne kampen. Den pleier å bli målrik og bra, men også med innslag av litt ufine saker. Det koker litt ekstra i toppen hos spillerne også. 
Det er også mer enn fotball. Det er mye ondt blod i historien mellom byene Madrid og Barcelona. Franco var Real Madrid supporter, og alle vet hva han var i stand til. Motstandsbeveglesen mot Franco hadde hovedsete i Barcelona. Jeg kan love dere at disse følelsene lever i beste velgående den dag i dag. Det har ikke blitt bedre av at Catalunya ønsker å frigjøre seg fra Spania. For 5 år siden fikk vi 4 el classicoer på ca 2 uker. La liga, Finalen i Copa del Rey og 2 semifinaler i CL. Det var nesten for mye av det gode. Jeg bodde på den tiden i Barcelona og det var en helt ubeskrivelig elektrisk stemning. Uansett hvor man var, uansett hvilken TV-kanal, uansett hvilken avis ALT dreide som El Classico.

Høstens El Classico i Madrid ble vunnet med hele 4-0 av Barcelona, og det er åpenbart at Real Madrid ønsker å rette opp det inntrykket. Vi må tilbake til 2012 for å finne siste Real Madrid seier på Camp Nou. Selv om det er hjemmelaget som er de største favorittene, så er dette alltid et meget åpent oppgjør i utgangspunktet. Det er i alle fall nok av såkalte dueller i denne kampen og det er ikke til å unngå å nevne den største av de – Ronaldo vs. Messi.

Lagene om alle er friske vil trolig være:

FCB: Bravo – Alves, Piquet, Mascherano, Alba – Iniesta, Busquets, Rakitic – Messi, Suarez, Neymar

- Annonse -

RM: Navas –  Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Modric, Kroos, Isco – Bale, Benzema, Ronaldo

Skader: På Barcelona er Alba usikker. Han tro over i landskampen mot Romania. Rakitic har stått over landskampene med en lett hamstringsskade. Litt usikker ennå, men regner med at han rekker det. Busquets slapp landskampene pga. en brukket finger. Han spiller! Iniesta skal være klar igjen.
Real Madrid har de fleste tilgjengelig, men det er usikkert med Ramos. Han spilte bare en omgang mot Italia pga. problemer med rygg og skulder. Noe som har plaget han hele sesongen. Casemiro er ute med 5 gule. Han har åpenbart ikke vært med nok til å skjønne at han må sone karantene før El Classico, dvs. skaffe seg et kort til i kampen før. I den lagoppstillingen så er vel plassen til Isco et spørsmål. De har så klart James, men han virker ikke til å være noen favoritt for Zidane.

La Liga er avgjort sier mange. vi skal spille ferdig først sier jeg. Uansett så er Barcelona i en solid ledelse som bør holde. De har 76 poeng og Real Madrid har 66 poeng på 3. plass. Real Madrid har selv sagt at løpet er kjørt i ligaen. Deres største håp i denne sesongen er helt klart CL. De var heldige med trekningen i kvartfinalen (Wolfsburg) og vil trolig gå til semifinalen. For Barcelona sin del så spiller de for nok en trippel. Ligaen bør de klare med den ledelsen de har. De er klar for finalen i Copa del Rey (mot Sevilla). En seier i el Classico er ekstremt viktig, ikke bare prestisjemessig, men da kan Enrique begynne å hvile litt spillere i ligaen fremover, sånn at de er best rustet i CL. På 21 dager i april skal de spille 7 kamper.

Spanske medier er godt i gang med oppvarmingen til lørdagens oppgjør. Landskampene som har vært har ikke blitt omtalt så veldig mye. Treningslandskamper er ikke så veldig viktig. Lørdag 20.30 – Liverpool – Tottenham er akkurat ferdig, det skal ikke noe annet på programmet for min del på det tidspunktet.

 

 

 

 

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -