Sarpsborg best i Østfold

169

Ikke bare på tribunen, men også på banen var Sarpsborg best. Noen heldige mål, men komfortabel 3-1 seier til Olavs menn.

FFK tregt igang, 08 utnyttet sjansene

For kampen åpnet med mye ball fra gjestene. FFK sløvet mye i starten og første 30 minuttene var tannløse fra rødbuksene.

Effektive Sarpinger

Tidlig ut i førsteomgang møtt vertenes sisteskanse ut med skade, trolig en strekk. Per Morten Kristiansen ble byttet ut med Håvar Jensen. Og like etterpå stod det 1-0 til de blå. Etter en corner som aldri blir klarert så står Ole Heieren Hansen og banker inn 1-0.

Like etterpå så satt den igjen for gjestene. Dansken Steffen Ernemann setter inn en noe heldig frispark som går via muren og inn i nota bak en utspilt Jensen.

FFK bedre etter hvilen

Etter pausen så kom FFK mer inn i kampen, men ingen store muligheter de første 10 av andre omgang. FFK presset mer på og fikk lagt inn noen innlegg, men ufarlig for Sarpsborg. Etter drøye timen spilt så fikk Sanel Kapidzic, FFKs nyvervelse sjansen og etter et godt innlegg av den lokale gutten, Ludvig Begby så satt den endelig for aristokratene og stillingen var 2-1.

Men gleden ble kortvarig for hjemmelaget. Like etterpå økte Sarpingene til 3-1 som også ble sluttresultatet i Østfoldderbyet. FFK hadde flere sjanser på tampen og ble muligens snytt for et feilannulert mål og en straffe.

Tribunekampen

Godt over 3000 var å så kampen, men selv om Sarpingene bare var snaue 400 så lagde de godt liv fra tribunen. Men sett fra det nøytrale hold så var Fossefallet vinnerne på Fredrikstad stadion.