OBOSligaen oppsummering: Målrikt i Kongsvinger og FFK et steg nærmere stupet

457

Det ble flere målrike affærer i OBOSligaens 19 runde, i Fredrikstad ser situasjonen ikke så lys ut i forhold til at Kongsvinger vant sin kamp og økte luka ned til 5 poeng.

Fra før av hadde Elverum tatt i mot OBOSligaens beste lag til dyst i Elverum. Allerede etter 7 minutter satte Glimt inn sin første scoring i kampen etter at Kristian Fardal Opseth satte inn et nydelig frispark fra ca 25 meter. Bodø Glimt fikk kampen i sitt spor og etter 14 minutter fikk de et nytt frispark, men denne gangen er Da Silva med og rydder unna ballen. Etter 16 minutter er det Elverum som prøver seg og kommer oppover på kanten og får lagt inn, der inne står Ndaiye som header langt utenfor. Etter 35 minutter så spiller Glimt seg gjennom via midtbanen, Jens Petter Hauge får ballen og trer den på venstrekanten til Fardal Opseth som fyrer løs, Da Silva er med på notene men klarer ikke å redde ballen og Glimt går opp til 2 – 0 over Elverum. Etter 44 minutter så er det Elverum som er farlig frempå, de får ballen og kontrer fremover. Der kommer Nersveen som slår ballen litt hardt på keeper som mister ballen men klarer å redde den i samme slengen og får ryddet unna. Etter pause er det Elverum som starter best og prøver å flytte laget fremover, det gir mer plass for Bodø Glimt som ikke helt klarer å utnytte kontringene sine. Etter 55 minutter får Glimt corner, Emil Jonassen går ut for å ta det og legger inn. Der inne venter Ulrik Saltnes som header den perfekt inn bak Da Silva og dermed leder Glimt 3 – 0. Glimt får en scoring til og gir seg ikke før det står 4 – 0 på måltavla, dermed befestet Glimt fortsatt tabelltopp og ligger på 1 plass med 45 poeng, mens Start ligger på 2 plass med 37 poeng.

Ikke fullt så lystig i Fredrikstad

I Fredrikstad var det duket for nok en seks poengs kamp, da Levanger kom på besøk på Fredrikstad Stadion. Den beryktede Robert Stene, som har senket FFK både som Levanger spiller og Ranheim spiller, var på plass og det var også tidligere FFK spiller Erik Tønne på venstrebacken uten at det var til nevneverdig hjelp.

- Annonse -

Fredrikstad på sin side hadde problemer i forsvaret, Edvard Skagestad er ute med skade og har ikke hatt en optimal sesong i klubben foreløpig, Mislav Leko pådro seg gult kort forrige kamp mot Jerv og måtte stå over kampen idag og dermed var det duket for vikar Patrik Karoliussen i midtforsvaret sammen med Shola Akinyemi.

Det er FFK som får sin første sjanse etter 9 minutter, Ulrik Flo får ballen og legger den igjen til Sanel Kapidzic som fyrer løs men rett på Faye Lund i Levanger buret. Etter 14 minutter er det Filip Westgaard som får sjansen til å fyre fra ca 25 meter, men Faye Lund redder ballen enkelt. Etter 21 minutter så er det Westgaard som trekker seg innover i banen og fyrer løs men ballen sneier stolpen. Fredrikstad fortsetter å presse på og etter 23 minutter får Sanel Kapidzic en ball han SKAL sette i målet. FFK kommer fremover på kanten og Flo får ballen, Flo spiller fri Kapidzic på åpen kasse men han treffer litt feil på ballen og ballen går utenfor målet. Stor stor sjanse for Fredrikstad å sette inn ledelsen på stadion. Levanger prøver seg fremover de også, men corneren etter 24 minutter får over alt og alle i feltet. Etter 27 minutter er beryktede Stene på farten, men skuddet på volley triller inn til Håvar Jensen i FFK buret.

Etter 37 minutter er Levanger frempå igjen, Jo Sondre Aas får ballen på ca 7 meter etter et innlegget men blir presset av Karoliussen og han header derfor utenfor Jensen i FFK målet. Fredrikstad dominerer banespillet, men klarer ikke å avgjøre første omgangen til pause og dermed blir det spennende å se om de fortsetter det gode spillet i andre omgang.

Etter 53 minutter får Robert Stene en god mulighet til å score for Levanger, Erik Tønne legger inn ballen på kanten og Stene får den inne i feltet men han sklir når han skal avslutte og Håvar Jensen plukker ballen enkelt og får ryddet opp. Etter 62 minutter er Levanger frempå nok en gang, Robert Stene får allverdens tid til å skyte men han skyter igjen utenfor. Etter 69 minutter får Astvald ballen på ca 14 meter men Razak Nuhu er på spilleren og får klarert unna. Fredrikstad legger seg mer og mer bakpå og blir mer og mer baktunge ettersom klokka går på stadion, men Levanger får ikke avgjort kampen de heller og kampen ebber ut i 0 – 0 og poengdeling til begge lag. Ikke bra nok for Fredrikstads del som havner bakpå og ligger nå 5 poeng unna Kongsvinger på sikker plass.

Kampfakta: Fredrikstad vs Levanger: 0 – 0 (0 – 0)

Fredrikstad stadion – 3400 tilskuere

Fredrikstad FK i 4 – 3 – 1 – 2: 

Håvar Jensen

Filip Westgaard – Patrik Karoliussen – Shola Akinyemi – Razak Nuhu

Alexander Henningsson – Håvard Åsheim – Henrik Furebotn

Joona Veteli

Ulrik Flo – Sanel Kapidzic

Bytter:

Rocky Lekaj inn for Sanel Kapidzic etter 60′

Ludvig Begby inn for Alexander Henningsson etter 68′

Johnny Buduson inn for Joona Veteli etter 88′

Gule kort: Shola Akinyemi, Abdul Razak Nuhu, Joona Veteli

Levanger i 4 – 4 – 2:

Jacob Faye Lund

Bent Sørmo – Espen Berger – Tom Erik Nordberg – Erik Tønne

Jo Sondre Aas – Horenus Taddese – Adria Lopez – Marcus Astvald

Joachim Osvold – Robert Stene

Bytter:

Per Verner Rønning inn for Tom Erik Nordberg etter 37′

Pål Åmodt inn for Robert Stene etter 80′

Andreas Lykke Strand inn for Joachim Osvold etter 88′

Andre resultater i OBOSligaen:

Arendal – Strømmen: 0 – 3

Målscorere: Stian Rasch 14′, Ulrich Ness 47′, Kachi 85′

Gule kort: Tobias Trautner – Strømmen

Rødt kort: Rasmus Lynge Christensen etter 2 gule – Arendal

Kongsvinger – Jerv: 6 – 1

Målscorere Kongsvinger: Adem Guven 12′, Maikel 23′, Maikel 43′, Niklas Castro 64′, Niklas Castro 68′, Mats Cato Moldskred 87′.

Målscorere Jerv: David Akintola 24′

Gule kort: Nils Petter Andersen, Andreas Hagen, Michael Ogungbaro, Erixon Danso – Jerv

Mjøndalen – TUIL: 2 – 0

Målscorere: Ousseynou Boye 22′, Mads Gundersen 80′

Gule kort: Jibril Bojang – Mjøndalen

Ranheim – Ull/Kisa: 3 – 4

Målscorere Ranheim: Magnus Blakstad 40′, Michael Karlsen 81′, Emmanuel Troudart (SM) 89′

Målscorere Ull/Kisa: Aslak Fonn Witry (SM) 1′, Nicolay Solberg 12′, Niklas Sandberg 62′, Nicolay Solberg 74′

Gule kort:  Martin Torp, Niklas Sandberg – Ull/kisa

Sandnes Ulf – Åsane: 3 – 3

Målscorere Sandnes Ulf: Kent Håvard Eriksen 5′, Kent Håvard Eriksen 28′, Kjell Rune Sellin 44′

Målscorere Åsane:  Geir Andre Herrem 49′, Geir Andre Herrem 90′, Mads Nielsen (SM) 90′

Gule kort: Axel Kryger – Sandnes Ulf

Eirik Wollen Steen – Åsane

Start – Florø: 2 – 0

Målscorere: Espen Børufsen 15′, Abubakar Ibrahim 90′

Gule kort: Abubakar Ibrahim, Dennis Antwi – Start

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -