Fra seriesølv til nedrykk til Postnordligaen – FFK tap mot Notodden

542

Fredrikstad reiste til Notodden i går med håp om å fornye kontrakten i OBOSligaen, 30 minutter ut i første omgang var den drømmen gått i svinn.

Notodden vartet opp med fantastisk fotball og spilte ut Fredrikstad så til de grader, laget fra Østfold hadde ikke sjans og måtte se seg slått ned i Postnordligaen 15 år siden de rykket opp derfra.

Laget tok cupgull i 2006, og tok seriesølv i 2008, i 2009 gikk klubben ned i Adeccoligaen etter å ha tapt mot Sarpsborg08 med sifrene 2 – 0 på Fredrikstad stadion. Etter det har klubben vært oppe i eliteserien igjen men har siden 2012 hatt tilhørighet i OBOSligaen.
Det var Notodden som startet kampen best igår i Notodden, etter 7 minutter kommer de til ett innlegg fra høyresiden som Erlend Hustad møter på første stolpe og dermed står det 1 – 0 til Notodden.

Fredrikstad henger ikke med i kampen og virker nervøse på hva som skal skje i kampen og er ikke skrudd på, og det benytter Notodden seg godt av. Etter 22 minutter er de frempå igjen, Steffen Jenssen og Martin Holmen får frispark. Holmen legger det inn og der møter Steffen Jensen ballen og får satt den inn bak Jon Masalin og dermed står det 2 – 0 til vertene.

2 minutter senere er Notodden på farten igjen, FFK kommer fremover men mister ballen, Notodden fosser fremover og spiller seg vegg i vegg gjennom FFK som er i undertall og ballen havner tilslutt hos Martin Holmen som setter ballen sikker i åpent mål, 3 – 0 og kampen er på en måte avgjort. FFK prøver å endre formasjon til 3 – 4 – 3 og minuttet senere er Flo farlig frempå, han prøver seg på et skudd som blir reddet av keeper.

Så 2 minutter er fadesen komplett for de rød hvite: Amani Mbedule som er fra Fredrikstad får ballen på 16 meter streken og prøver seg på et skudd, skuddet svinger seg inn i målet bak en sjanseløs Jon Masalin og Notodden leder 4- 0, hva skjer med Fredrikstad Fotball Klubb?

Vikartrener Bjørn Petter Ingebritsen prøver seg på et bytte med at Rocky Lekaj går ut for Henrik Furebotn og han bytter også Henrik Bredeli for Håvard Åsheim for å prøve å endre kampbildet. Så etter 38 minutter er det FFKs tur: Sanel Kapidzic får ballen inne i feltet og kriger til seg ballen forbi Notodden forsvaret, tilslutt får han kriget ballen inn i mål bak Notoddens keeper og det er redusering i kampen. Mer scoringer blir det ikke og Notodden går til pause med en velfortjent 4 – 1 ledelse.

I andre omgang er det Fredrikstad som tar tak i kampen og styrer spillet, men laget klarer ikke å komme seg til sjanser for å score mål. Etter 69 minutter er det Notodden derimot som er frempå og scorer nok en gang: Erik Midtgarden får ballen på ca 20 meter og på halvvolley får han presset ballen i mål bak en sjanseløs Masalin nok en gang. Dermed leder Notodden 5 – 1!

Fredrikstad gjør nok et spillerbytte og tar ut Westgaard for Alexander Henningsson, samtidig kjører Ingebretsen frem Mislav Leko som spiss, noe som skal vise seg å bli viktig for FFKs del i kampen.

Så etter 76 minutter er det FFKs tur: Ludvig Begby kommer fremover på venstrekanten og får lagt inn, inne i feltet venter Mislav Leko som får hodet på ballen og smeller den inn bak Notoddens keeper: 5 – 2 i Notodden nå og Fredrikstad fortsetter å prøve og prøve.
81 minutter prøver Begby seg nok en gang på et innlegg, men keeper er med og holder ballen sikkert. 2 minutter senere er Begby og Leko nok en gang på farten, Leko får igjen ballen etter et innlegg fra Begby og pang ballen går i mål nok en gang: 8 mål og 5 – 3 nå.

Fredrikstad fortsetter å prøve mens Notodden er litt mer bakpå nå, etter 89 minutter er de nære på å øke til 6 – 3 men Kitolano er for kald og skyter utenfor. Kampen ebber ut med 5 – 3 til Notodden som nå har slått Raufoss på straffesparkkonkurranse og slått den tidligere aristokraten i norsk fotball ned i PostNordligaen.

Det er bare å gratulere Notodden med opprykket til nivå 2 i norsk fotball, mens FFK må ta den tunge turen ned i 2 divisjon igjen etter 15 år i eliteserien og OBOSligaen.