Palermo straffet med direkte nedrykk til Serie C

611

Serie B avslutter akkurat som den hadde startet: med utestengelser, anker og generelt kaos.

Palermo rakk ikke opprykkplassen forrige helg og måtte nøye seg med å spille kvalikker. Tredjeplassen ga dem en stor fordel for det finnes ikke esktraomganger og straffekonkurransen i semifinaler: ender oppgjørene med uavgjort, avanserer laget med høyere plassering på tabellen.
Derimot er sicilianernes sesong over nå på mest katastrofalt vis. Forbundets domstol har dømt Palermo til nedrykk pga administrative lovbrudd fra 2014 til 2017, med spesielt fokus på 2016-balanse som ble fullstendig forfalsket.
Klubben skal anke og til og med byens ordfører Leoluca Orlando (en gammel rev i italiensk politikk) har lovet sin støtte i saken.

Det er ikke over

Med de svarte og rosa på tabellbunn får Perugia en gratis mulighet til opprykk-kvalikk. Derimot er nedrykkstriden avgjort uten å spille ytterligere kamper. Palermo går selvsagt ned, sammen med Carpi, Padova og Foggia.
Likevel kan de sistnevnte slippe unna hvis de vinner sin egen anke mot poengreduksjon de hadde fått i sesongstart pga av hvitvasking av ulovlig inntjente penger gjennom sesong 2015-16 og 2016-17.
Det var -15 i begynnelse men ble siden redusert til -6. Foggia prøver å forhandle igjen for et poeng skal være nok for å berge plasse og sende Salernitana ned.

En passende avslutning til et rotete år

Ubehagelige situasjoner som har dessverre blitt helt vanlige i Serie B (og enda verre i Serie C).
Àrets serien hadde bare 19 lag for Forbundet og Liga-styret ikke kunne komme overens om hvilke klubber hadde rett til å delta, etter en like komplisert saga om nedrykk, opprykk og påmeldingsgaranti.
Til slutt bestemte de å ikke bestemme og Serie B ble en absurd oddetall liga. Det er bare rettferdig at en skjendig sesong får en like pinlig coda.

- Annonse -

Lega-styret har nylig bekreftet at opprykkskvalifiseringen skal spilles som planlagt fra søndag 3. juni, uten å vente på Palermo sin anke.
Klubben vil jo ikke gi seg og der er sannsynlig at de skal også kjempe mot denne avgjørelse.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -