Haugesund og Molde videre i EL-kvalik – Brann ute

310

Haugesund og Molde har tatt seg videre til andre runde i Europa League-kvalifiseringen. Brann, derimot, er ute etter et tap i Irland.

FK Haugesund – Cliftonville FC 5-1 (6-1 sammenlagt)

Kampen mellom Haugesund og Cliftonville var på ingen måte avgjort etter Haugesunds 1-0-seier i Nord-Irland. Vertene åpnet dog kampen på best mulig vis: Kristoffer Veldes langskudd gikk via tverrliggeren i nettmaskene etter kun fem minutter. Cliftonville slo tilbake drøye ti minutter senere da Conor McMenamin utlignet ut av det blå.

Etter utligningen tok det en stund før det oppstod flere muligheter. I løpet av omgangens siste ti minutter avgjorde Haugesund imidlertid kampen. Ibrahima Koné var nær en scoring da han headet ballen i tverrliggeren, og ett minutt senere siktet Martin Samuelsen bedre og stanget inn Haugesunds andre mål. På overtid av første omgang satte Koné ballen i mål etter et hjørnespark. Cliftonville, derimot, hadde kun én målsjanse etter McMenamins mål.

I andre omgang tok det kun litt over fem minutter før Mikkel Desler headet ballen i nettmaskene og økte ledelsen til 4-1. Velde skrudde ballen i lengste hjørne etter halvspilt omgang og scoret kampens siste mål. Haugesund hadde deretter et par flere gode muligheter, uten at det oppstod flere scoringer.

I den neste runden møter Haugesund på østerrikske Sturm Graz.

KR Reykjavik – Molde FK 0-0 (1-7 sammenlagt)

Kampen mellom Reykjavik og Molde bar preg av at oppgjøret var avgjort etter Moldes storseier på hjemmebane. Den eneste gode muligheten i første omgang hadde vertene da Alex Craninx reddet mot Björgvin Stefansson.

Heller ikke i andre omgangen oppstod det noe mer enn halvsjanser. Ingen av lagene investerte mye i kampen, som dermed endte uten scoringer.

I den neste runden spiller Molde mot FK Cukaricki fra Beograd.

Shamrock Rovers – SK Brann 2-1 (4-3 sammenlagt)

Etter den sene utligningen i den første kampen gikk Brann på en smell i Dublin. Brann trengte scoring etter 2-2-kampen hjemme, men slet med å skape muligheter i første omgang. Shamrock, som var solide i forsvaret, hadde den farligste avslutningen før pausen.

Tolv minutter etter hvilen tok Brann ledelsen. Innbytteren Daouda Bamba ble spilt gjennom av Veton Berishas heading i bakrommet, rundet keeperen og scoret. Shamrock ble deretter offensive, skapte muligheter og utlignet: Jack Bryne var alene med keeperen et kvarter før slutt og gjorde ingen feil.

Nå var det på nytt Brann som trengte mål, men det var Shamrock som scoret på nytt. Tre minutter før slutt sendte Gary O’Neil vertene i føringen og forårsaket at hjemmelagets supportere stormet banen. Brann maktet ikke å utligne. Bergensernes Europa-eventyr er dermed over for i år.