Helstrup: -Vi slår nedenfra

143
Tromsø i aksjon i fjorårets 1. divisjon. Foto: Brage Æsøy Titlestad, Fotballnerd.no

Tromsø-trener Gaute Helstrup tror laget hans kan overraske i årets eliteserie.

-Det er gode muligheter for alle lag. For vår del slår vi litt nedenfra siden vi kommer fra 1. divisjon. Vi kommer ikke til å ha stort favorittstempel, men det er veldig jevnt i norsk fotball så vi ser definitivt muligheter, sier Gaute Helstrup til Fotballnerd.no.

Han mener det er viktig at klubben tar steg i årets sesong.

-Det viktigste er at vi blir bedre som klubb, lag og enkeltspillere, sier Helstrup.

Det er ganske mye som kan forbedres ifølge Helstrup.

-Som klubb må vi få en tydeligere retning på alt vi gjør og få det inn i hverdagen. Som lag har vi noen ideer der vi blir bedre i det defensive spillet. Vi må bli så gode til å forsvare oss at vi kan vinne ballen høyt i banen, sier Helstrup og fortsetter:

-Offensivt må det gå raskere. Vi må spille på enkeltspillernes største styrker. I tillegg skal vi ha et rått utviklingsfokus på enkeltspillere. Vi har satt oss det målet at alle enkeltspillerne skal bli bedre, sier Helstrup.

Han er veldig glad for å få beholde Runar Espejord fram til sommeren.

-Det er veldig bra å ha han på laget. Han var god for oss de minuttene han spilte i fjor, sier Helstrup.

Når det gjelder spillestil sier han følgende:

-Det er et ønske fra klubben og Tromsø som by at vi skal spille mer gjennombruddshissig med intensivt press-spill. Vi har teknisk gode spillere og skal spille mer fremoverrettet i år enn i fjor, sier Gaute Helstrup.

TROMSØ
Inn:
Runar Espejord (Heerenveen, lån forlenget fram til i sommer), Tomas Totland (Sogndal), Gustav Severinsen (Florø, tilbake fra lån), Tomas Stabell (Fløya, tilbake fra lån), Runar Berg Johansen (Øygarden, tilbake fra lån), Casper Øyvann (Tromsdalen)

Ut: Erlend Sivertsen (Kristiansund, tilbake etter lån), Fitim Azemi (Stabæk, tilbake etter lån),
Sakarias Opsahl (Vålerenga, tilbake etter lån), Erlend Jacobsen (B68), Mohammed Ahamed (trapper ned), Lars-Gunnar Johnsen, Sigurd Grønli, Steffen Skogvang Pedersen, Runar Johansen, Endre Borch Nash

Les også: Patrick Berg om Glimt-sesongen

Les også: Tror på godt Viking-år

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Kommentarer

kommentarer