Historie: Derfor spilte Franz Beckenbauer for Bayern

216

Franz Beckenbauer er en legende i tysk fotball. Han vant blant annet VM både som spiller og som trener og oppfattes av mange som en av Tysklands beste spillere noensinne. Han spilte i Bayern München i 13 år og vant mange titler med klubben. Det finnes likevel en spesiell grunn til at Beckenbauer havnet i Bayern München.

- Annonse -

Avstanden mellom Bayern München og TSV 1860 München var ikke i stor i slutten av 50-tallet. Ingen av klubbene var noen storklubber på denne tida, men siden 1957 spilte begge i Oberliga Süd, på denne tiden det øverste regionale nivået i Tyskland. Bayern vant cupen i 1957, men utenom det vant ingen av lagene noen trofeer på 50-tallet.

Franz Beckenbauer begynte som ungdomsspiller i SC 1906 München. Beckenbauer er født i München, nærmere bestemt i bydelen Giesing, sørøst i byen. Giesing er også bydelen der 1860 München holder til. Som en ekte gutt fra Giesing burde Beckenbauer dermed ha blitt 1860-spiller.

13-årige Beckenbauer planla i 1958 også å begynne i 1860 München. I dette året sikret dog 1860s ungdomsspiller Gerhard König Bayern München en av klubbens beste spillere gjennom tidene.

Ble fiket til

Unge Beckenbauer spilte nemlig en turnering med sitt lag SC 1906 og møtte blant annet 1860 München. Under kampen kranglet han med nevnte König. 1860-spilleren mistet beherskelsen og fiket til Beckenbauer. Gutten som senere skulle bli kalt “Der Kaiser” var ut av seg og besluttet på stedet å aldri spille for 1860 og å heller slutte seg til Bayern München.

I Bayern spilte Beckenbauer sin første offisielle kamp som 18-åring og scoret et mål. Til sammen spilte han over 450 kamper i Bundesliga, vant blant annet fem ganger seriegull (fire ganger med Bayern) og spilte 103 kamper for det tyske landslaget.

Hva som skjedde videre med 1860s Gerhard König er uvisst. Han spilte i hvert fall aldri en eneste kamp i Bundesliga.

- Annonse -

Kommentarer

kommentarer