Historiske Ronaldo sikret avansement

343

Portugal anført av Cristiano Ronaldo spilte 3-3 mot Ungarn og sikret dermed avansement til 8-delsfinalen?

I det som så langt er mesterskapets mest målrike kamp. Seks scoringer fikk vi servert, to før pause og hele fire scoringer på 15 minutter i andre omgang. Kampens spiller var uten tvil den portugisiske stjernen Cristiano Ronaldo som hadde en målgivende og to scoringer.

Ungarn var før kampen allerede videre til neste runde, men kjempet i kveld for gruppeseier. Portugal på sin side var nødt til å minimum spille uavgjort. Hele Portugal så mot Ronaldo før kampen mot Ungarn, og mange håp gikk nok når Ronaldo klarte en corner i det 19. minutt, hvor neste touch av ungareren Gera endte i mål. Dette skulle virkelig ikke være mesterskapet til en av tidenes beste spillere. Lykken skulle imidlertid snu. Tre minutter før pause serverte Ronaldo sin tidligere lagkamerat i Manchester United Nani, som utlignet. Dermed var Portugal videre når lagene gikk til pause.

Når portugiserne trodde at kanskje hadde snudd, skulle Ungarn sin største stjerne tre frem. To minutter ut i andre omgang satte Dzsudzsák inn et frispark via muren, og dermed var Ungarn tilbake i ledelsen, men Ronaldo hadde nå fått blod på tann og utlignet selv tre minutter senere med en scoring med hælen. Utsøkt! Ungarn fortsatte likevel å skape hodebry for Portugal, og fem minutter etter Ronaldo sin utligning var det nok en gang Ungarn sin stjerne, Dzsudzsák, satte returen fra sitt eget frispark via Nani og i mål. Igjen skulle likevel den aller største stjernen vise at han ikke var noe dårligere. Syv minutter senere headet Ronaldo ballen kontant i mål, i det som skulle bli kampens siste scoring. Ronaldo sendte Portugal videre til 8-delsfinalen der Kroatia venter i en tøff kamp. Ungarn ble derimot gruppe vinner og møter laget som blir nummer to i gruppe E.