Hønefoss endte på sølvplass i damenes 1. divisjon

124

Siste serierunde ble i dag spilt av damenes 1. divisjon.

Spenningen stod mellom serieleder Fløya og Hønefoss.

På et iskaldt AKA-arena tok vertene i mot Grei fra Oslo. Gjestene hadde sikret ny kontrakt i forrige uke og spilte uten press. Med seier kunne vertene bli seriemestere.

Vi fikk se en nervøs 1. omgang med få muligheter. Hjemmelagets Madelen Larød ble båret av banen etter 28 min. En takling som så alvorlig ut, men som klubben bekrefter foreløbig ikke er brudd eller korsbåndskade.

Etter pause tok det fyr. Slurv i vertenes forsvar og 0-1 etter 48 min ved Amanda Jolin. Så tok vertene over helt. 1-1, 55 min Ingvill Hågensen, 2-1. En merkelig situasjon. Dommer blåser frispark til gjestene rett utafor egen 16 meter, omgjør og Synne Hamborg dundrer inn et hardt skudd. 3-1 65 min, Hågensen igjen. 4-1, 72 min klubbens toppscorer Silje Nyhagen. og 5-1, kampens store spiller, 79 min Hågensen sitt tredje for dagen.

Det holdt nesten til kvalik om opprykk til Toppserien. Fløya vant 1-3 mot Grand Bodø og skal spille kvalik sannsynlig mot Lyn.

Ikke værst for et lag som kommer rett fra 2. divisjon og ta sølvet i deres første forsøk.

De har vært klart best borte denne sesongen, med 8 seiere, 2 uavgjorte og bare et tap.