Niko Kovac er ferdig som Bayern-trener

329

Bayern München og hovedtrener Niko Kovac har avsluttet samarbeidet. Dagen etter 1-5-tapet i Frankfurt reagerer de tyske seriemesterne dermed på den negative utviklingen denne sesongen.

Kovac ble Bayern-trener i juli 2018. Til tross for en svak høst, ledet han laget til serie- og cupgull forrige sesong. I Champions League ble Liverpool for store i åttendedelsfinalen.

Denne høsten befinner Bayern seg på nytt i en formidabel krise. Laget har kun vunnet én av de siste fire Bundesliga-kampene (to tap) og ligger på fjerdeplassen, fire poeng bak serielederne Mönchengladbach.

Heller ikke utviklingen på banen har vært bra. Seierne er som oftest lite overbevisende, som nesten-cupbomben mot VfL Bochum (2-1). Lørdagens tap var Bayerns største i serien siden april 2009 da laget tapte 1-5 i Wolfsburg. Laget har i det siste fungert hverken offensivt eller defensivt.

- Annonse -

– Både lagets prestasjoner og resultater de siste ukene har vist oss at vi må ta grep. Uli Hoeneß (klubbens president, red. anm.) Hasan Salihamidzic (sportsdirektør) og jeg har på grunn av dette hatt en åpen og seriøs samtale med Niko. Resultatet er at Niko ikke lengre er vår trener. Vi synes alle sammen at denne utviklingen er synd. I FC Bayerns navn ønsker jeg å takke Niko Kovac for jobben han har gjort, og særlig for å ha vunnet «The double» forrige sesong, sier styreleder Karl-Heinz Rummenigge til klubbens hjemmeside.

– Jeg tenker at denne avgjørelsen er riktig for klubben på dette tidspunktet. Resultatene og også måten vi har spilt på i det siste har fått meg til å komme fram til denne beslutningen. Jeg ønsker klubben og laget alt godt, sier Kovac.

Klubben kunngjør at assistenttreneren Hansi Flick tar over som vikartrener og forbereder laget til kampene mot Olympiakos Pireus og Borussia Dortmund.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -