Husker du dette? Ole Gunnar Solskjær tar farvel med Old Trafford

1986

Husker du dette? Ole Gunnar Solskjær tar farvel med Old Trafford

Datoen er 02 August 2008. Ole Gunnar Solskjær har akkurat spilt sin siste kamp på Old Trafford i sin egen testimonial mot Espanyol foran 68 868 tilskuere. Etter 69 minutter går Carlos Tevez ut og inn kommer Solskjær til øredøvende jubel.

Men vi skrur tiden tilbake til der Manchester United-eventyret begynte for Ole Gunnar Solskjær. Debuten mot Blackburn Rovers 25 August 1996. Lars Bohinen tror han har blitt matchvinner for Blackburn på Old Trafford. På benken sitter en ung Kristiansunder og vil det annerledes. Etter 64 minutter av oppgjøret tar Sir Alex Ferguson grep og bytter ut høyreback David May til fordel for Ole Gunnar Solskjær. Det tar kun 6 minutter før hjemmepublikumet får en ny favoritt, Solskjær scorer! Vi alle husker feiringen, og at legenden Eric Cantona er den første til å gratulere.

Det skulle bli hele 126 scoringer for Solskjær i sin United-karrière. Du kan se alle målene her:

https://www.youtube.com/watch?v=khGLQ3La4Aw

- Annonse -

Høydepunktene er mange, men det er et høydepunkt som skiller seg ut. Champions League finalen 1999 i Barcelona på Camp Nou, mot Bayern München. De siste tre minuttene, hvor Teddy Sheringham først utligner til 2-2 og vår egen Ole Gunnar Solskjær avgjør det hele. «Solskjaer has won it»

En eventyrlig karrière ble avsluttet sensommeren 2008 med testimonial mot Espanyol. En preget Solskjær tar farvel med Old Trafford-publikumet, lagkamerater og sjefen sjøl (Ferguson) som har betydd så mye for han:

I TV2-studioet på Old Trafford etter kampen blir det rett og slett for mye for han når Øyvind Alsaker spør hva Åge Hareide og Nils Johan Semb har betydd for hans karrière:

Hva er ditt beste Solskjær minne? Del det med oss i kommentarfeltet under!

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -