Intervjuet – Ruben Yttergård Jenssen (Kaiserslautern)

794

Intervjuet – Ruben Yttergård Jenssen (Kaiserslautern)

Først og fremst, veldig hyggelig at du tar deg tid til intervjuet med Fotballnerd.no

- Annonse -

Hvordan var overgangen fra norsk fotball til Tysk 2.Bundesliga?

– Overgangen var forholdsvis stor. Interessen for fotball er enorm i Tyskland. 2. Bundesliga er vel en av de mest sette ligaene i Europa. Stort sett hver eneste bortekamp vi spiller er utsolgt og vi har ca 30000 i snitt på hjemmekampene. Mange klubber som saster mye for å komme seg opp i 1. Bundesliga.

Hva vil du si er de største forskjellene på Tippeligaen kontra 2.Bundesliga?

– Interessen og tempoet er vel de største forskjellene.

Du har tidligere erklært deg som avholdsmann, hvordan er det da å fronte et kjent ølmerke i sponsorsammenheng?

– Er fortsatt avholdsmann. Har ikke noe i mot alkohol selv om jeg er avholdsmann, og Karlsberg har flere gode alkoholfrie drikker!

Kan du beskrive hverdagen din i Kaiserslautern?

– Mentalt tøff. Vi har en veldig stor tropp med mange gode spillere som alle har sterke ambisjoner. Konkurransen er knallhard og man har ikke råd til å slippe seg ned mange prosent før man er ute av både lag og tropp. Ellers er Kaiserslautern en liten (i tysk målestokk) og trivelig by. Både jeg og familien min trives her!

Har du noen råd du vil gi til unge fotballspillere som ønsker å bli gode?

– Det er to ting som jeg tenker er veldig viktig for å bli god. Det ene er å trene veldig mye og det andre er å ha det veldig artig mens man holder på.

Har du gått på kurs for å lære deg tysk, eller lærte du det allerede på skolen? Hvor glad er du i tysk grammatikk?

– Har faktisk ikke tatt noen kurs. Har lest ett par bøker med google translate som min beste venn og sett ett par tyske filmer. Hehe ja tysk grammatikk er ikke det enkleste og jeg er fortsatt ikke noe spesielt god på grammatikken. Men jeg har funnet ut at det beste trikset er å ikke bry seg om man gjør noen feil!

Hadde du noe forhold til tysk fotball fra før av?

– Har som de fleste nordmenn fulgt mest med på Engelsk fotball og Premier League. Men har i de siste årene fulgt mer med på tysk fotball. Spesielt pga Champions League finalen i 2012/13 sesongen mellom Borussia Dortmund og Bayern München.

Hvem er den beste spilleren du har spilt med, og hvorfor nettopp han?

– Vanskelig spørsmål, har spilt med veldig mange gode fotballspillere. Men den spilleren med den mest imponerende karrièren er John Carew.

Hvem er den beste spilleren du har spilt mot, og hvorfor nettopp han?

– Toni Kroos. Komplett midtbanespiller!

Hvordan ser fremtiden ut for fotballspilleren Ruben Yttergård Jenssen? Har du videre ambisjoner utover det å spille for Kaiserslautern?

– Hadde en plan om å klare ett opprykk med Kaiserslautern. Så hadde vært en rå opplevelse å få det til i år eller neste år. Det hadde vært en drøm!

Hva synes du om mektige Fritz-Walter stadion? Beskriv hvordan det er å spille for “De Røde Djevlene”

– Fantastisk stadion. Uansett hvor du er i Kaiserslautern kan du se “fjellet” Betzenberg med stadion på toppen. Har sett flere kamper på tribunen i England og stemningen på Betzenberg er i en annen liga sammenlignet med det jeg har opplevd der. Både glad og stolt over å få være en av de røde djevlene!

Dere ligger for øyeblikket på 2.Plass, 5 poeng bak Ingolstadt i 2.Bundesliga.Er dette sesongen hvor dere endelig tar turen opp i Bundesliga?

– Blir en thriller avslutning på sesongen. Mange lag som satser mye penger for å komme seg opp i 1. Bundesliga. Håper selvfølgelig at vi skal klare det i år! Kaiserslautern er jo en av de mest tradisjonsrike klubbene i Tyskland som “hører” hjemme i 1. Bundesliga. Så håper vi kan gjøre regionen fornøyd!

Norge står foran et spennende landslags år, hva tenker du om de resterende kampene i EM-kvalikken?

– Fått en veldig god start på kvalikken og første nøkkelkamp kommer i mars mot Kroatia. Seier eller uavgjort der vil holde liv i drømmen om topp 2 plassering. Med tap kan 2. plassen bli vanskelig å nå.

Hvordan tror du det går med Tromsø i årets Tippeliga?

– Tror TIL kan overraske positivt. Gjort gode signeringer, samtidig som mange unggutter har fått god erfaring i 1. divisjon. Spår en veldig god sesong og topp seks!

Ser du for deg å avslutte karrièren i Tromsø?

– Ja!

Hva synes du om vår nettside, Fotballnerd.no ?

– Veldig spennende prosjekt! Får aldri nok fotballsider på nett. Håper satsingen på Tysk fotball blir hakket hvassere, avslutter Yttergård Jenssen med et glimt i øyet.

Kommentarer

kommentarer