Italia i kvartfinalen etter seier mot Kina

121
Valentina Giacinti scoret Italias første mål mot Kina. Bilde: Threecharlie, Wikimedia.

(Italia – Kina 2-0) Italia har tatt seg videre til kvartfinalen. Valentina Giacinti og Aurora Galli scoret målene mot Kina.

Begge lag var offensive i begynnelsen, selv om Italia tok initiativet tidlig i kampen. Valentina Giacinti scoret først fra en offside-posisjon og bommet kort tid senere så vidt på mål med et langskudd.

Etter et kvarter siktet Giacinti bedre uten å være offside. Elisa Bartoli fikk ballen i boksen av Barbara Bonansea. Venstrebacken ble stoppet av keeperen Shimeng Peng, men ballen spratt til Giacinti som scoret på åpent mål.

Utenom scoringen hadde Italia én god mulighet til: Etter en lang pasning i bakrommet dukket Valentina Bergamaschi opp foren Peng som reagerte mesterlig.

Likevel trakk Italia seg mer og mer tilbake og overlot ballen og initiativet til Kina. Kinesernes var ofte å finne rundt og i den italienske sekstenmeteren, men manglet presisjon i angrepsspillet. Til tross for flere lovende situasjoner var Yan Wangs skudd fra tjue meter som ble reddet av Laura Giluiani Kinas eneste farlige avslutning.

Andre omgang begynte optimalt for Italia. Innbytteren Aurora Galli skjøt fra utenfor boksen og ballen trillet i lengste hjørne.

Etter 2-0-målet manglet Kina strukturen i angrepsspillet, selv om kineserne hadde ballen mest. Laget klarte ikke å true det italienske forsvaret og skapte kun noen halvsjanser. Italia, på sin side, var gode til å forsvare seg og holdt Kina stort sett unna eget mål. Heller ikke italienerne klarte imidlertid å skape mye mer enn halvsjanser i spillet framover. Kun Giacintis skudd på overtid tvang Peng til en god redning.

I kvartfinalen spiller Italia mot Nederland eller Japan.