Sent straffespark reddet Nederland mot Japan

192
Lieke Martens scoret begge mål da Nederland slo Japan. Bilde: xtranews.de, Wikimedia.

(Nederland – Japan 2-1) Nederland er det siste laget i kvartfinalen. De regjerende europamesterne straffet det japanske sjansesløseriet og vant etter et sent straffespark.

Nederland var offensive presset høyt fra starten. Dette gjorde seg nesten betalt etter fem minutter. Vivianne Miedema satte Merel van Dongens innlegg i stolpen.

Etter et kvarter tok Nederland en fortjente ledelse. Sherida Spitse hælflikket Lieke Martens på målet. Via Yuika Sugasawa rullet ballen i lengste hjørne.

Japan våknet etter målet og hadde nesten svart omgående. Sugasawa ble spilt gjennom og fikk avslutte, men traff kun stolpen.

Deretter trakk Nederland seg tilbake, men forsvarte seg godt. Japan fikk ballen mer, uten å skape noen muligheter.

Rett før pausen straffet Japan den nederlandske passiviteten. Sugsawa fikk ballen sentralt foran boksen og spilte en sterk gjennombruddspasning. Yui Hasegawa gjorde ingen feil alene med Sari van Veenendaal.

Miedema hadde nesten sendt Nederland i ledelsen på nytt på overtid, men klarte ikke å overvinne Ayaka Yamashita.

I andre omgang tok det lang tid før det oppstod store muligheter. I løpet av kampens siste tjue minutter produserte Japan dog mange gode målsjanser. Hasegawa bommet så vidt på mål, Sugasawa traff nettveggen, Hina Sugitas skudd gikk i tverrliggeren, van Veenendaal reddet mot Yuka Momiki og Narumi Miura siktet for høyt.

Ut av ingenting klarte Nederland likevel å avgjøre kampen til sin fordel. Martens’ skudd blokkerte Saki Kumagai med hånden og dommeren pekte på straffesparket. Martens var trygg fra elleve meter.

På overtid var Japan nære utligning. Sugita avsluttet etter et hjørnespark. Spitse blokkerte skuddet og sikret nederlandsk seier. Nederland møter dermed på Italia i kvartfinalen.