Nederland i åttendedelsfinalen etter seier mot Kamerun

229
Vivianne Miedema Bilde: Rufus46, Wikimedia.

(Nederland – Kamerun 3-1) Nederland har vunnet sin andre kamp i årets VM og står dermed i åttendedelsfinalen. Vivianne Miedema ble historisk.

Mens Nederland dominerte spillet fra begynnelsen, begynte Kameruns forsvar – inkludert keeper Annette Ngo Ndom – rotete. Nederland klarte imidlertid ikke å komme til avslutning og Kamerun slapp med skrekken.

Det var afrikanerne som hadde kampens første ekte målsjanse etter halvspilt omgang. Desiree van Lunteren sklei etter en lang pasning. Dermed fikk Gabrielle Aboudi Onguene tak i ballen. Avslutningen hennes gikk i nettveggen.

Utenom det var kampen sjansefattig. Det ble mange stopp i spillet og ingen av lagene fikk noe flyt i spillet sitt. Ballen var mest på midten.

Aboudi Onguene svarte på Miedema

Nederlands første gode angrep havnet i mål. Shanice van de Sanden spilte vegg med Jackie Groenen etter en fin diagonalpasning. I midten var Vivianne Miedema umarkert og stanget inn kampens første mål fem minutter før pausen.

To minutter senere utlignet Kamerun. Yvonne Leuko slo en høy ball i bakrommet. Aboudi Onguene var på ballen før Sari van Veenendaal, headet den over henne og scoret på åpent mål.

Nederland tilbake i føringen

To minutter etter hvilen var Nederland tilbake i ledelsen. Sherida Spitse spilte et frispark kjapt på van Lunteren. Dominique Bloodworth bommet på det lave innlegget, men Michaela Abam klarerte ballen tilbake til midtstopperen. Fra kort hold scoret Bloodworth sitt første landslagsmål.

Sammenlignet med første omgang løftet Nederland seg etter pausen. Europamesterne styrte kampen, men slet fortsatt med å skape sjanser. Miedema hadde den eneste nederlandske muligheten etter scoringen da hun avsluttet Groenens innlegg på volley, men satte den over tverrliggeren.

Ti minutter før slutt hadde Kamerun muligheten til å utligne. Aboudi Onguene driblet seg inn i boksen og spilte ballen på tvers. Henriette Akaba avsluttet umiddelbart. Ballen gikk via Stefanie van der Gragt og så vidt til siden for mål.

Miedema historisk

Den misbrukte sjansen skulle hevne seg. Fem minutter senere fikk Miedema ballen av innbytteren Lineth Beerensteyn og banket den i nærmeste hjørne fra 16 meter. 22-åringen scoret sitt sekstiende mål for Nederland og er dermed landslagets toppscorer gjennom tidene.

Nederland leder foreløpig gruppe E med seks poeng, mens Kamerun står med to tap. I gruppens andre kamp møtes Canada (tre poeng) og New Zealand (null). Nederland kan fortsatt havne på tredjeplassen i gruppen, men både i gruppe B og gruppe D vil laget på tredjeplassen ha mindre enn Nederlands seks poeng. Dermed har Nederland avansert til utslagsrunden.