Italia vil ta revansj over Sverige

454

Hevn er en rett best servert kald. November ser ganske kjølig ut for dette, spesielt for Italia har ventet 13 hele år til å betale Sverige med samme mynt.

Fotballandet har jo aldri glemt eller fordøyet den såkalte «biscotto scandinavo», den skandinaviske kjeks, dvs den mistenkte avtalen mellom Danmark og Sverige som sendte Italia ut av EM 2004.
Alle vet vel historien: før siste gruppespill toppet de to nordiske lagene tabellen i Gruppe C med 4 poeng og Italia lå i tredje med 2, etter to uavgjort mot selveste danskene og svenskene.
Et nytt uavgjort, 2-2 eller høyere, ville garantere avansement til begge naboene pga målforskjell, uavhengig av hvor mange Italia kunne score til Bulgaria.
Og det var akkurat det som skjedde. Sverige utlignet bare et minutt før slutt med en ganske kontroversielt mål. Keeper Thomas Sørensen ga en svak retur rett på ett innlegg og Mattias Jonson fikk en gratis mulighet på kloss hold.
Cassano sitt seiersmål mot Bulgaria fire minutter i overtid var like unyttig som bitter, og Italia måtte reise hjem med masse frustrasjon.

Buffon er ikke opptatt av fortiden

Gianluigi Buffon, som var i buret i 2004, er klar for kamp, men tiden har jo dempet skuffelsen.
«Det gjorde selvsagt vondt å ryke ut av EM med 5 poeng, men vi burde ha gjort mye bedre – innrømmer Italia sin superkeeper til Sky Sports – Et topplag skaper sin egen skjebne og er ikke avhengig av andre resultater».

Fornuftige ord og ikke helt overraskende, for selveste Buffon har tidligere sagt at det er rimelig at to lag spiller for det felles gode, når et visst utfall gagner begge.
«Man må jo prøve å vinne kampene, men av og til er det jo bedre å ha to skadet enn én død».

- Annonse -

Fansene vil ikke la det være

Buffon har kanskje sluttet fred med saken, men ikke alle i Italia er like tilgivelige.
De gode folk fra Facebook-side «Calciatori Brutti» skal kjøre fra Italia til Stockholm med en stor kjeks på 5 kilo for å «feire» jubileum som de håper de kan få inn på stadion.

Fansene tok narr som banner ’2-2 Ciao Italia’ og Sportsbaldets hovedtittel «Grattis Italien, ni tippade rätt» ille opp og har gledet seg til å hevne seg siden 2004.
Et VM-sluttspill for en EM-avansement: det høres greit ut for Italia.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -