Jarstein reddet straffe mot Lewandowski – Ble medlem i en eksklusiv klubb

200
Rune Jarstein. Bilde: Football.ua, Wikimedia.

(Hertha – Bayern 0-1) Rune Jarstein laget og reddet straffespark mot Bayern da Hertha gikk på et nytt tap. Nordmannen er én av kun to keepere som har reddet et straffespark mot Lewandowski i Bundesliga.

Etter ti minutter ble Leroy Sané spilt gjennom. Rune Jarstein, som startet sin andre kamp på rad i Hertha-buret, kom for sent og felte Bayerns kantspiller. Dommeren pekte helt korrekt på straffemerket.

I duellen mot Robert Lewandowski gjorde den norske landslagskeeperen imidlertid opp for seg. Da Jarstein gikk i rett hjørne var det svake straffesparket ikke noe utfordring for 36-åringen.

Les også: Medier: Ødegaards Real-framtid avhengig av Zidane

- Annonse -

Jarstein er dermed én av kun to keepere som har reddet et straffespark mot Lewandowski i Bundesliga. Den andre var også på banen på Olympiastadion i går: Manuel Neuer reddet straffen til den daværende Dortmund-spissen i mai 2013.

Lewandowski har bommet på to flere straffespark i Bundesliga. Mot Hamburgs Christian Mathenia satte han ballen over tverrliggeren i mars 2018. Ti måneder senere traff polakken stolpen mot Stuttgarts Gregor Kobel.

Utenom Bundesliga klarte også Preußen Münsters Daniel Masuch å redde et straffespark mot Lewandowski i en cupkamp i 2014. Det samme klarte den australske keeperen Adam Fedrici i en landskamp i 2010.

Les også: Nye perlemål av seriemesteren

Lewandowski bommet på seks straffespark i sin karriere, men scoret på 58. Dermed scorer han på rundt 90% av straffesparkene han tar.

Jarsteins strafferedning sikret likevel ikke noen poeng for Hertha. Kingsley Comans skudd via Niklas Stark og tverrliggeren avgjorde kampen til fordel for de regjerende mesterne, mens Hertha tapte sin fjerde kamp på rad.

Tysk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger tysk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -