Jevn kamp på Color Line stadion

308

Haugesund lå på 4. plass før kveldens kamp, og måtte vinne for å ha noen mulighet for å ta medalje i årets Tippeliga. Samtidig måtte de også satse på at både Odd og Brann tapte sine kamper. Aalesund hadde klart å komme seg ut av nedrykksstriden for noen kamper siden, men ville gjerne fortsette sin rekke av seiere som var på 6 kamper før kveldens kamp.

Hjemmelaget starter kampen best, og etter 16 minutter får de kampens første store sjanse. Hoff slår ballen i bakrom til Boli som kommer alene med Haugesund-keeperen, men Bråtveit gjør en god jobb og får avverget.

21 minutter er spilt når Haugesund tar ledelsen på Color Line stadion. Aalesund-keeper Andreas Lie er veldig passiv på et innlegg, mens Torbjørn Agdestein virkelig er påskrudd. Først header Agdestein ballen i Lie, før han setter ballen i mål til 1-0.

Aalesund er veldig ivrig etter å få et tidlig utligningsmål, og etter 28 minutter blir «Mos» lagt i bakken og dommeren dømmer straffespark til Aalesund. «Mos» går selv frem for å ta straffesparken og er sikker som banken når han sende Bråtveit feil vei til 1-1.

"Mos" ble tomålscorer i dagens hjemmekamp mot Haugesund. Bildet er henter fra: Sunnmørsposten
«Mos» ble tomålscorer i dagens hjemmekamp mot Haugesund. Bildet er hentet fra: Sunnmørsposten

2 minutter senere derimot går Haugesund nok en gang opp i ledelsen på Color Line stadion. Etter et hjørnespark fra Haraldseid og mye klabb og babb inne i feltet til Aalesund havner baller hos Vegard Skjerve som header ballen inn til 2-1 for Haugesund som også er pauseresultatet.

Drøye 10 minutter etter pause får Aalesund nok et straffespark til Haugesund spillernes store frustrasjon. Mostafa Abdellaoue går nok en gang frem for å ta straffesparket. Denne gang redder imidlertid Bråtveit, men sisteskansen til Haugesund slår ballen rett ut igjen til «Mos» som enkelt setter ballen i mål til 2-2.

Etter 72 minutter fyrer «Mos» av et knallhardt frispark som Bråtveit får fingertuppene på, og slår ballen i tverrliggeren og over til et hjørnespark. På det påfølgende hjørnesparket stiger Peter Orry Larsen til værs og stanger inn 3-2 til Aalesund. Larsen hadde ikke vært på banen i mer enn 10 minutter når han sender hjemmelaget i ledelsen for første gang i kampen. Orry Larsen prøver å øke ledelsen 2 minutter senere når han fyrer av et skudd fra 16 meter, men en god Bråtveit stopper avslutningen til Larsen.

Haugesund får et frispark rett utenfor 16-meteren til Aalesund etter 78 minutter, og Haris Hajradinovic og Alexander Stølås står med ballen. Førstnevnte er til slutt den som skyter, og han curler ballen perfekt over muren til hjemmelaget og helt ned i hjørne bak en sjanseløs Lie som prøver sitt ytterste for å nå ballen. 3-3 på Color Line, som også blir sluttresultater selv om begge lag var svært sultne på et seiersmål etter utligningen til Haugesund.

Etter kampen fikk Fotballnerd tak i Vebjørn Hoff, og Aalesund spilleren hadde dette å si etter dagens kamp: «Føler vi hadde fortjent 3 poeng og at vi blir veldig hardt straffet gjennom at dem har veldig bra uttelling på det de skaper. Også klare ikke vi å sette spikeren på 3-2. Vil si vi hadde fortjent de 3 poengene i dag».