Johan Cruyff – en legende har gått bort

151

Johan Cruyff døde i dag i sitt hjem i Barcelona. Han ble 68 år gammel. Som de fleste vet kjempet Johan Cruyff mot lungekreften, en kamp han nå tapte.

Cruyff startet sin fantastiske karriere i Ajax som 17-åring. Han spilte 275 kamper for klubben og scoret 204 mål. Etter Ajax ble det Barcelona som fikk nyte godt av en som er rangert blant de aller beste spillerne gjennom alle tider. I Barcelona hadde han en stor karriere som spiller, og senere som manager.
Cruyff var selve eksponenten for det store Hollandske laget på 70-tallet og den såkalte «totalfotballen» som alle elsket. Det var grunnideene i denne måten å spille fotball på, som han ble kjent for og har fått æren for i Barcelona.

Lluis Mascaro (Barcelonakjenner og journalist i Sport.es) sier at 28. october 1973, var den dagen den store endringen begynte å skje i Barcelona. Det var datoen Johan Cruyff debuterte. Flest titler fikk han som manager i Barcelona i perioden 1988-1996. 4 ligatitler på rad og Champions League triumf i 1992. Laget hans ble kalt «dream team».  http://www.sport-english.com/en/news/barca/thank-you-johan-cruyff-5002650
Cruyffs posisjon i Barcelona var helt ekstraordinær. Han var over enhver president, manager og spiller.

Personlig var Cruyff min største helt når jeg var guttunge, spesielt husker jeg VM-finalen Nederland mot Vest-Tyskland i 1974 (Vest-Tyskland vant 2-1).

- Annonse -

Takk for alt du har gitt fotballen – en legende har gått bort. Hvil i fred!

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -